Başbakan Yıldırım Almanya'da
MÜNİH
Başbakan Binali Yıldırım, özel uçak "TUR" ile TSİ 22.50'de Almanya'nın Münih kentine geldi.
Yıldırım'ı, Münih Franz Josef Strauss Havalimanı'nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eşi Hülya Çavuşoğlu, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Münih Başkonsolosu Mesut Koç ve diğer ilgililer karşıladı.
Başbakan Yıldırım eşi Semiha Yıldırım ile uçağın merdivenlerinden indiği sırada, kendisini alkışlayarak karşılayan havalimanı çalışanlarının yanlarına gitti. Havalimanında görevli Türk vatandaşlarıyla tokalaşan ve çalışmalarında başarılar dileyen Yıldırım, ardından konaklayacağı otele hareket etti.
Yıldırım ile Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Münih'e geldi.
Üst düzey heyetlerle ikili temaslarda bulunması öngörülüyor
53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'na katılmak üzere Almanya'ya gelen Yıldırım'ın, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ın yanı sıra konferans katılımcısı üst düzey heyetlerle ikili temaslarda bulunması öngörülüyor.
Uluslararası güvenlik ve savunma politikalarının çok boyutlu olarak ele alınacağı görüşmelerde, diğer güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de değerlendirilmesi bekleniyor.
Ayrıca Başbakan Yıldırım'ın, yarın Düsseldorf'a geçerek vatandaşlarla buluşması planlanıyor.
Başbakan Yıldırım, Avramopulos'u kabul etti
Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım, Almanya'yı ziyareti kapsamında, AB Komisyonunun Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos ile bir araya geldi.
Türkiye-AB ilişkileri ve bölgesel iş birliği konularının ele alındığı kabulde, özellikle bölgedeki düzensiz göçle mücadelenin önemli yapı taşlarından olan AB-Türkiye arasındaki 18 Mart mutabakatının önemi vurgulandı.
Mutabakat çerçevesinde Türkiye'nin attığı adım ve yerine getirdiği taahhütlere değinen Yıldırım, AB'nin bu konuda üzerine düşen görevleri yerine getirmekte halen yetersiz kaldığını hatırlattı ve bu konuda Avrupa Komisyonundan destek beklediklerini belirtti.
Türkiye'nin, Avrupa'nın bir parçası ve kıtanın güvenliği açısından önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Yıldırım, terörle mücadele ve güvenlik iş birliğinde AB'den daha fazla destek ve anlayış beklentilerini ifade etti.
Avramopulos da Türkiye ile AB arasındaki ilişkilere tekrar ivme kazandırma ihtiyacına değindi, AB ile karşılıklı temaslarda bulunmanın yararına işaret etti.
Muhabir: Sinan Uslu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.