Başbakan Fransa ve AB'yi Uyardı

Başbakan Fransa ve AB'yi Uyardı
İl başkanlarına seslenen Başbakan, utanç yasasına değindi. Avrupa'daki sinsi tehlikeye dikkat çeken Başbakan, "Türkiye Susmayacak" dedi."İnanıyor ve...



İl başkanlarına seslenen Başbakan, utanç yasasına değindi. Avrupa'daki sinsi tehlikeye dikkat çeken Başbakan, "Türkiye Susmayacak" dedi.

"İnanıyor ve umuyorum ki Anayasa Konseyi sağduyulu davranacak." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fransa'da Ermeni iddialarını reddedenlere cezai yaptırım öngeren yasanın Anayasa Konseyi'ne taşınmasını bu sözlerle değerlendirdi.

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan'dan Fransa'daki utanç yasasına yapılan itirazı yorumladı.

"Yasa Fransa'nın ve AB'nin Değerlerine Ters"

Başbakan, ''Fransa'da, fikir ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik, ırkçı ve ayrılıkçı bu yasa, iki ülke ilişkilerinde olduğu kadar, Fransa'nın kendi değerlerinde de tamiri zor yaralar açacaktı. İnanıyor ve umuyorum ki Fransa Anayasa Konseyi de sağduyulu davranacak, Fransa değerlerine, Avrupa Birliği ilkelerine ters düşmeyecek, vicdanları kanatmayacak bir sonuca varacaktır" diye konuştu.

"Yasanın Altında Irkçı Zihniyet Yatıyor"

Başbakan, yasanın altında yatan ırkçı tutuma dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu yasanın altında, bu yasayı çıkaran tavrın ve hissiyatın altında, reddi mümkün olmayan bir ırkçı yaklaşım, bir ırkçı zihniyet vardır. Dolayısıyla bu mesele, bir Fransa meselesi, bir Türkiye meselesi değildir; bu mesele, doğrudan doğruya bir Avrupa meselesi, Avrupa Birliği meselesidir."

"Türkiye Eski Türkiye Değil, Susmayacağız"

"Biz, Avrupa'nın kimi ülkelerinde son yarım yüzyılda yaşanan bazı acı hadiseleri sineye çektik. Ancak bugün şunu herkes bilsin ki Türkiye eski Türkiye değildir" diyen Başbakan, Türkiye'nin Avrupa'da sinsice yükselen ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslamofobia karşısında susmayacağını vurguladı.

"Fransa'daki Tablo Avrupa'daki Sinsi Tehlikenin Tezahürüdür"

Başbakan Erdoğan, "Bu yaşanan sürece karşı Türkiye susacak, tepkisiz kalacak, boynunu bükecek bir ülke değildir. Avrupalı dostlarımızı buradan samimiyetle uyarıyorum; Fransa'da ortaya çıkan tablo, Avrupa'daki sinsi tehlikenin ciddi bir tezahürüdür" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.