Başbakan Erdoğan'ın Hakkari mesajı?

Başbakan Erdoğan'ın Hakkari mesajı?
 Hakkarililer'e seslenen Başbakan Erdoğan, BDP'nin terörden beslendiğini ifade ederek, "Terör varsa BDP var" dedi. Kürt sorununu; ret, inkar ve asimilasyon...


 

Hakkarililer'e seslenen Başbakan Erdoğan, BDP'nin terörden beslendiğini ifade ederek, "Terör varsa BDP var" dedi.

 

Kürt sorununu; ret, inkar ve asimilasyon olarak tanımlayan Erdoğan, "Bunlar geri dönmeyecek" diye konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mitingi için gittiği Hakkari'de Kürt sorununa ilişkin çıkışını devam ettirdi. Terör örgütünün kepenk kapattırması ve boykot nedeniyle terk edilmiş bir şehir görünümüne bürünen şehirde konuşan Erdoğan, "Oy namustur, şereftir, oyunuza sahip çıkın" çağrısında bulundu.

KAPATTIRMA EYLEMİ


Kentte kepenklerin kapalı olması konusunda
BDP'yi suçlayan Erdoğan, "Kepenk kapatma eylemi değil, bunun adı kepenk kapattırma eylemi. BDP'li Başkan 'Kandan beslenenlerin Allah belasını versin' diyor. Bunu hangi yüzle söylüyorsun. ŞuradaHakkari'de benim vatandaşımelini kolunu rahat rahat sallayarak gezemiyorsa bunu sorumlusu sizsiniz. Bugün kepenk kapattırıyorsanız bunun suçlusu sizsiniz. 3 gün kendilerine göre yas ilan edip kepenk kapattırıyorlar. Dünyanın neresinde var. Burada bir hoca efendiyi rahatlıkla şehit edebiliyorsunuz. Ailesini de tehdit etmeye devam ediyorsunuz" diye sordu.

ARTIK İNKAR YOK


"Terörden besleniyorlar. Terör varsa
BDP var" diyen Erdoğan, "Bunu onlar da açıkça ilan ediyor.Demokrasi diyorsanız tavrınızı açıkça ortaya koyacaksınız. Siz bu konuda yürekliyseniz çıkın terör örgütü olarak PKK'yı ilan edin. EdemedilerNeden? Çünkü oradan besleniyorlar" ifadesini kullandı. "Kürt sorunu denilen olay nedir" diye soran Eerdoğan şöyle devametti: "Üç şey; ret, inkar, asimilasyon. Şu anda böyle bir şey kaldımı? Artık ne ret, ne inkar, ne asimilasyon var. Geri de dönmeyecek. Tekmillet, tek bayrak dedik. Bizimbu bayrağımızın rengi birilerini niye rahatsız ediyor? Biz sadece çetelerden hesap sormakla kalmıyoruz. Biz inkâr politikalarına son veriyoruz; failimeçhullerin peşine düşüyoruz. Benimgenç kardeşlerimKürtçemüzik kasetlerini gizli gizli dinliyordu. Anneler yavrularıyla Kürtçe konuşamıyordu, şimdi böyle bir sorun yok.Ogünlerden bugünlere geldik.

MHP'YE NABİ'YLE YANIT


Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlediğimitingdeMHP'deki son istifaları değerlendirdi. "Peygamberler şehrine hizmetkar olmanın gururunu hep göğsümde taşıyacağım" diyen Erdoğan, Şanlıurfalı şairlerden birinin deNabi olduğunu kaydederek, ''Nabi, sadece edebiyatın değil, edebin de zirvesi bir şair. Bu çok önemli, bugünlerde siyasette de çok geçerli. İstifaları,mistifaları görüyorsunuz değil mi?Diyor kiNabi; 'Sakın terk-i edepten, kûy-imahbûb-ıHüdâdır bu/Nazargâh-ı ilahidir,makam-ıMustafa'dır bu'. Bu ülkenin, bumilletin, böyle edep ve adap timsali şairleri, şahsiyetleri varken, maalesef bunları görmeyen, bunları okumayan, bunlardan nasibini alamayan bazı siyasetçileri de var.
MHP liderini görüyorsunuz... Güyamilliyetçi ama bumilletin dilini, üslubunu adabını öğrenmeye dahi gerek görmemiş." dedi.

Evlatlarınızı geri çağırın


Başbakan Erdoğan, şiddetin, terörün acıdan, yoksulluktan, gözyaşından başka hiçbir şey getirmediğini belirterek, ''780 bin kilometrekar eyle bu vatan bizim, bu vatanın üzerinde ameliyat yaptırtmayız, bu vatan bizim. 74 milyonu, kim ameliyat derdine düşüyorsa avucunu yalasın, kusura bakmasın'' dedi. "Sevgili kardeşlerim; oy namustur, oy şereftir. Bu ülkede hizmet verecek kimse oyumuzu onlara verelim" diyen Erdoğan şöyle devam etti: "Şu Hakkari'nin sokaklarındaki hal, şu görüntü benim Kürt kardeşlerime hizmet vermek diyebilir miyiz? Halkını seven, halkına hizmet eder. Ben artık Hakkarili kardeşlerimin, gençlerin gerçeği görmesini istiyorum. Bu şiddet politikalarını sorgulamasını istiyorum. Anaların artık evlatlarına sahip çıkmalarını istiyorum. Evlatlarını dağdan geri çağırmalarını istiyorum.


HABER İZLENİM


Düğünlerini bile yaptırmadılar

Başbakan Erdoğan'ın miting yaptığı Hakkâri dün BDP'nin boykotu ve PKK'nın tehdidi nedeniyle adeta bir hayalet şehir görünümündeydi. Sabah saatlerinden Erdoğan gidene kadar sokaklarda çocuklar dışında kimse yoktu. Şehirde hiçbir dükkân kepenk açmadı. Fırınlar bile çalıştırılmadı. Şehir merkezinde önceden planlanan tam 20 düğün geç başladı. Erdoğan şehirden ayrılır ayrılmaz şehrin her yerinde davul zurna sesleri duyulmaya başladı. Şehirde alınan olağanüstü güvenlik önlemleri sokaklara da yansıdı. Ana sokaklar ve şehrin etrafındaki hakim tepelere keskin nişancılar yerleştirilirken, silahlı helikopterler de havada tur attı. Erdoğan'ın güvenliğini, yaklaşık 1000 polis sağladı. Boykot, mitingin yapıldığı ValilikMeydanı?na da yansıdı. Tehdit nedeniyle AK Parti'nin mitingine katılım geçen yıllara göre düşük oldu. Başbakan olduğundan beri 5. Kez Hakkari'ye gelen Erdoğan'ın bu ziyaretinde önceki sene yaşananlar yaşanmadı. Hakkâri'nin 3 milletvekili çıkarma hakkı bulunuyor. BDP'nin desteklediği Selahattin Demirtaş, bağımsız olarak girdiği seçimi garantilemiş gibi görünüyor. Abdulmuttalip Özbek,Mehmet Zeydan ve Kasım Demir'i aday gösteren AK Parti ise geçen dönem olduğu gibi 2 vekil çıkarmayı hedefliyor.

BUGÜN:
Seçkin ERGÜN/HAKKARİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.