Başbakan Erdoğan'dan Nihat Hatipoğlu açıklaması

Başbakan Erdoğan'dan Nihat Hatipoğlu açıklaması
Başbakan Erdoğan, Nihat Hatipoğlu ile Diyarbakır konusunda görüştüklerini açıklayarak "Ancak bulunduğu makam buna müsaade etmedi" dedi.Başbakan Recep...


Başbakan Erdoğan, Nihat Hatipoğlu ile Diyarbakır konusunda görüştüklerini açıklayarak "Ancak bulunduğu makam buna müsaade etmedi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nihat Hatipoğlu ile Diyarbakır konusunda görüştüklerini belirterek, "Görüşlerini aldık. Kendisinin bunu kabul etmesi bizim için çok çok iyi olur. Ancak bulunduğu makam buna müsaade etmedi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya temasları öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, AK Parti?nin yerel seçimler konusunda 22 ilin büyükşehir adayını belirlediğini kaydederek ?8 tanesi henüz belirlenmedi. 11 ilimizi şuanda belirledik. Diğerlerinde bir taraftan kamuoyu araştırması yapılanlar var. İnceleyemediklerimiz var. İnşallah Pazartesi günü onların da çalışmalarına başlayacağız. Hedefimiz kısa sürede çalışmaları bitirip, adayları açıklamak.? ifadesini kullandı. Bir gazetecinin, Nihat Hatipoğlu'yla ilgili sorusu üzerine açıklama yapan Erdoğan, Diyarbakır adaylığı konusunda Hatipoğlu'na ısrar etmediklerini kaydederek "Nihat Hatipoğlu ile ilgili görüşmemiz özellikle Diyarbakır üzerindeki kanaatlerini almak oldu. Saygın olan Hatipoğlu Hocamızın, bir Diyarbakırlı olması hasebiyle ailenin oradaki konumu itibarıyla düşüncelerine aldık. Kendilerinin bizden böyle bir adaylık kabul etmesi bizim için çok çok güzel olur, isabetli olur ama bulunduğu makam bu işe müsaade etmediği için bizim ısrarımız bu konuda olamazdı. Onun için de kendisinden bulunduğu şu makamda istifade etmeyi bizler de arkadaşlarım da hep birlikte istiyoruz. Gelişi daha çok Diyarbakır?ı konuşmak oldu, cumartesi, pazar günlerini konuşmak oldu ve onları birlikte bir değerlendirdik." diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.