Baş: Atatürk Seyyit Ve Şeriftir

Baş: Atatürk Seyyit Ve Şeriftir
BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Atatürk'ün Ehl-i Beyt soyundan geldiğini savundu.Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bağımsız Türkiye Partisi...


BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Atatürk'ün Ehl-i Beyt soyundan geldiğini savundu.

Yeni Mesaj Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, partisince Antalya'da düzenlenen aday tanıtım toplantısına katıldı. BTP lideri burada yaptığı konuşmada Mustafa Kemal Atatürk konusunda son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ATATÜRK HEM SEYYİT HEM DE ŞERİFTİR"

Atatürk'ün hem anne hem de baba tarafından Ehl-i Beyt soyundan geldiğini ifade eden Haydar Baş şöyle konuştu:

"Atatürk'ün jandarma istihbarat subayı olan Mehmet Rıfat Efendi'nin torunu Meriç Tumluer'in belgelere dayalı olarak ifadesini naklediyorum. Atatürk hem anne hem de baba tarafından Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in soyundan gelmektedir. Rivayetlere göre Sarı Saltuk, Peygamber ve Hacı Bektaş neslinden gelen Türkmen bir er olarak bilinir. Bu erin şeceresi bizzat nakibül eşraflık kayıtlarına geçer. Atatürk'ün annesi Zübeyde hanımın soyu yörüktür. Molla Zübeyde Annemizin ailesi Fatih döneminde Karamanoğlu Beyliği'nin yıkılmasından sonra 1466 Balkanlarda fethedilen yerlerin Türkleştirilmesi için göç ettirilen ailelerdendir. Yani Balkanları irşat etmek için, Müslümanlaştırmak için gönderilmiş ailedir. Hem Molla Zübeyde hanımın soyu hem de eşi Ali Rıza efendinin soyu Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin efendilerimize dayanmaktadır. Yani Atatürk İmam-ı Ali'nin soyundandır."

"ATATÜRK YANLIŞ TANITILDI"

Söylediklerinin hepsinin kaynağının kendisinde olduğunu söyleyen BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, "Bu işlerde atma olmaz bunu iyi bilesiniz ama benim hayret ettiğim nokta bu kadar İslamoğlu İslam olan, bu kadar Türkoğlu Türk olan bir insanı hangi gayret hangi insafsızlık bu derece yanlış tanıtabilir?" diye sordu.

"ATATÜRK'ÜN VASİYETİ'Nİ ERDOĞAN DA BİLİYOR"

"Allah bu insanlara da hidayet nasip etsin" diye konuşan Prof. Dr. Haydar Baş konuşmasında Atatürk'ün vasiyeti üzerine de şu dikkat çekici bilgileri verdi:

"Atatürk'ün vasiyeti Ankara 3. Sulh Hukuk mahkemesinin kayıtlarında, Ziraat Bankası'nın kasasında saklıdır. Vasiyetle ilgili diğer bilgiler de bu kasada mevcuttur. Bugün bu vasiyet Genelkurmay Özel Harp Dairesi'nde saklanmaktadır. Sadece 6 maddesi açıklanmıştır. Meriç Tumluer, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmuş ve Kenan Evren'e de böyle bir vasiyetin varlığını itiraf ettirmiştir. Tumluer, Atatürk'ün Jandarma İstihbarat subayı ve sonrasında polis teşkilatının kurucusu olan Mehmet Rıfat Efendi'nin ikinci göbek torunudur. Bu bilgilerin Kenan Evren'in dışında Erdoğan'a, CHP'den İsa Gök vasıtasıyla Kılıçdaroğlu'na, Muharrem İnce'ye, emekli albay Ömer Cengiz'e, Turgut Özal'a, Erbakan'a ve Demirel'e sunulduğu ifade edilmektedir. Biz şu anda bir meçhulden bahsetmiyoruz, bilinen hakikatleri yüce Türk milletine burada arz ediyoruz."

"GERÇEK ATATÜRK'Ü BİZ TANITACAĞIZ"

"Gerçek Atatürk'ü biz tanıtacağız" diyen Haydar Baş bu konuda yazacağı kitabın bir devrim niteliğinde olacağını söyledi.

Prof. Dr. Haydar Baş, "Şimdi inşallah bizim Atatürk'ü tanıtacağımız kitabımız Türkiye'de ve dünyada devrim yapacak. Gerçek Mustafa Kemal Atatürk'ü yazmayı inşallah Cenab-ı Allah bizlere nasip edecek. Dikkat ederseniz her konuşmamda Atatürk'ü anlatıyorum. Sevgili kardeşlerim buna mecburuz çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran şahsın adı, Mustafa Kemal'dir. Bu şahsın yaptığı bu kadar hizmet maalesef üzeri küllendirilmiş ve de yok sayılmıştır. Bazı İngiliz muhibi derneklerine üye olanlar aleyhinde çok iftiralar, sözler söyledi, yazdı. Biz bunları söyledikten sonra firene basıp bir daha ağızlarına Atatürk'ü almıyorlar ve de alamayacaklar. Şimdi sevgili kardeşlerim mademki Mustafa Kemal Atatürk Ehl-i Beyt sülbündendir. O zaman gelin biz de Ehl-i Beyti tanıyalım ama hocam siyaset yapıyorsunuz... ee oğlum siyaset zaten bu büyük zatları tanımaktır. Bu büyük zevatı tanımayanların ülkeyi getirdikleri yer burası. Bu çukurdan bu insanları, bu milleti, devleti kurtarmak için bütün insanlığa hidayet güneşi olan Allah'ın Kuran'da bize müjdelediği ve sevmemizi emrettiği bu zevatı, Ehl-i Beyt'i tanımamız lazım. Bahsettiğim insanlar peygamber efendimizin aile efradıdır. Bütün dünyaya İslam'ı hemen hemen bu insanlar yaymıştır" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.