Bankalar bizi 'işletiyor'

Bankalar bizi 'işletiyor'
Bankaların müşterilerinden kestiği hesap işletim ücretleri yılda 86 lirayı buluyor.BDDK'nın yeni uygulamasıyla hangi bankanın ne kadar ücret aldığı...



Bankaların müşterilerinden kestiği hesap işletim ücretleri yılda 86 lirayı buluyor.

BDDK'nın yeni uygulamasıyla hangi bankanın ne kadar ücret aldığı görülebiliyor. Son yıllarda bir çok kez gündeme gelen ve bazı vatandaşların yargıya taşıdığı bankaların hesap işletim ücretleri, yıllık 44 lira ile 86 lira arasında değişiyor. Kredi kartı sahipleri ise yılda 10 lira ile 55 lira arasında "kredi kartı üyelik ücreti" ödüyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankalarca sunulan hizmetler karşılığında müşterilerden istenen her türlü faiz dışı unsur ve yasal kesinti ile faiz oranlarını gösteren "Bankacılık Ürün ve Hizmet İcretleri Uygulamasını" bir süre önce başlattı.

En az Ziraat alıyor


Bankalarca sunulan hizmetlerin (para aktarma işlemleri, bireysel krediler, ATM kullanımı, çekler ve senetler ile diğer işlemler) karşılığında, müşterilerden talep edilen her türlü faiz dışı unsur ve yasal kesinti, ayrıntılı ve anlaşılır şekilde BDDK'nın web sitesinde kamuoyuna açıklanıyor. BDDK'nın web sitesinden derlenen bilgilere göre bankalar, müşterilerinin hesap işletim ücretlerini aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık olarak tahsil ediyor. Hesap işletim ücretleri ise yıllık 44 lira ile 86 lira arasında değişiyor.
Müşterilerinden en az hesap işletim ücreti alan bankanın Ziraat Bankası (3 aylık 11 lira), en yüksek hesap işletim ücreti alan bankanın da Yapı ve Kredi Bankası (6 aylık 43 lira) olduğu gözlendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.