Balıkesir Üniversitesi'nde genelik laboratuvarı
Balıkesir Üniversitesi bünyesinde 635 bin lira maliyetle kurulan Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı'nda hem araştırmalar yapılacak hem de geleceğin gen uzmanları yetiştirilecek.
BALIKESİR (AA) - Güney Marmara Kalkınma Ajansına (GMKA) sunulan iki projenin kabul edilmesinin ardından 475 bin liralık hibe desteğiyle 635 bin liraya kurulan Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı'nda hem araştırmalar yapılacak hem de geleceğin gen uzmanları yetiştirilecek.
BAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serap Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölüm bünyesinde kurulan laboratuvarın üniversiteye iki aşamada kazandırıldığını söyledi.
GMKA'ya sunulan "Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Laboratuvarı" ve "Biyoloji, Kimya ve Moleküler Biyolojinin Buluşma Noktası, Biyokimya" projelerinin kabul edildiğini dile getiren Doğan, bu kapsamda 635 bin liraya araştırmacılar ve öğrencilerin yararlanacağı laboratuvar kurduklarını, bunun 475 bin lirasının hibe olarak desteklendiğini anlattı.
Laboratuvarda hem moleküler biyoloji ve gen konusunda önemli araştırmalar yapılacağını hem de geleceğin bu alandaki uzmanlarını yetiştireceklerini bildiren Doğan, şöyle devam etti
"GMKA'ya sunduğumuz iki proje sayesinde aldığımız hibenin yanında üniversitemizin desteğiyle bir araştırma laboratuvarı kurduk. Hibe desteğinden en üst sınırdan yararlandık. Türkiye'deki üniversiteler ile kıyaslayacak olursak laboratuvarımız moleküler biyoloji ve genetik bölümü alanında ilk sıralarda. İlk projemizde laboratuvarda bulunması gerekli olan 22, ikinci projemizde de 34 cihaz aldık. Projeler sayesinde bölümümüzdeki öğrencilerin aynı anda bireysel olarak bir mikroskobu bulunuyor. Araştırmalarını tek başlarına yaparak uzmanlaşma şanslarını artırıyorlar."
Bölümde birinci ve ikinci sınıf öğrencilerin öğrenim gördüğünü aktaran Doğan, onların üçüncü ve dördüncü sınıflarda araştırma ve uygulama ağırlıklı çalışmalar yapacaklarını belirtti.
Doğan, bu sene 4 yeni öğretim görevlisinin katılımıyla güçlenen bölümün, henüz ikinci yılı tamamlamak üzere olmalarına rağmen gelecek planlaması yapan öğrencilerin dikkatini çektiğini kaydetti.
Sundukları öğrenim kalitesinin laboratuvarların kurulmasıyla arttığına dikkati çeken Doğan, "Birinci sınıfta 30, ikinci sınıfta 5'i yabancı 35 öğrencimiz var. Kontenjanımızı kısıtlı tutuyor ve kaliteye önem veriyoruz. Sayılarının az olması, deneyleri bireysel yapmaları anlamına geliyor. Bu yıl gelen öğrenciler daha yüksek puanla üniversiteye girebildi. Bu, kalitenin ve tercih edilebilirliğimizin arttığını gösteriyor. Bu alanda bölüm olarak iddialıyız" diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.