Balıkçılar ilk gün denizden mutlu döndü...

Balıkçılar ilk gün denizden mutlu döndü...
Karadenizli balıkçılar ilk gün denizden mutlu döndü.Av yasağının sona ermesiyle 'Vira Bismillah' diyerek Karadeniz'e açılan balıkçılar, ilk avdan mutlu...



Karadenizli balıkçılar ilk gün denizden mutlu döndü.

Av yasağının sona ermesiyle 'Vira Bismillah' diyerek Karadeniz'e açılan balıkçılar, ilk avdan mutlu döndü. Trabzon?daki barınaklarından, gece saat 01.00?den itibaren Karadeniz?e açılan balıkçılar, sonar cihazlarıyla yaptıkları kontrollerin ardından ilk av için ağlarını denize bıraktı.

Heyecanlı bekleyişin ardından toplanan ağlardan bol miktarda palamut, az da olsa istavrit ile mezgit çıktı. Sezonunun ilk avından mutlu dönen balıkçılar, özellikle palamut avından umutlu olduklarını ifade etti.

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, sezonun ilk gününde özellikle palamut avının balıkçıların yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Av yasağının sona ermesiyle dün gece yarısından itibaren balıkçıların Karadeniz?e açıldığını anlatan Mutlu, ?Sezonun başlangıcı bayrama gelmesinden dolayı hazırlıklarını tamamlayamayan bazı balıkçılarımız ilk gün ava çıkmadı. Onlar da bu gece ve yarın denize açılırlar. İlk gün ava çıkan balıkçılarımızdan özellikle küçük balıkçılar denizden mutlu döndü.? dedi.

İlk gün özellikle palamut ve istavrit avlandığını anlatan Mutlu, ?Palamutun görüntüsü iyi, ilerisi için de umut verici. İlk gün avlanan palamutlar biraz küçük olsa da birkaç gün içerisinde balık da kendisini toplayacaktır.? ifadelerini kullandı.


Bütün umutlarının bereketli bir sezon geçirmek olduğunu ifade eden Mutlu, bereketli bir palamut avının ardından, 20 Ekim?den sonra başlayacak hamsi avında beklentilere ulaşacaklarına inandığını sözlerine ekledi. Sabahın erken saatlerinde balık haline getirilen sezonun ilk balık fiyatları ise şöyle oluştu: "Palamutun tanesi 1-2,5 TL, istavritin kasası 30 TL.?


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.