Bakü'de Eurovision heyecanı başladı

Bakü'de Eurovision heyecanı başladı
Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın birinci yarı finaline saatler kala grup liderliği sıralamasında çekişme sürüyor.Eurovision...



Azerbaycan'da düzenlenen 57. Eurovision Şarkı Yarışması'nın birinci yarı finaline saatler kala grup liderliği sıralamasında çekişme sürüyor.



Eurovision Şarkı Yarışmasının fan kulüp organizasyonu olan OGAE (Organisation generale des Amateurs de l'Eurovision) tarafından düzenlenen ve basın mensupları ile fanların katıldığı kamuoyu yoklaması sonuçlarına göre, birinci yarı finalde liderlik Romanya, Yunanistan ve Rusya temsilcileri arasında el değişiyor.

Favori ile üçüncü arasındaki puan farkının az olması nedeniyle liderlik sık sık bir ülke temsilciliğinden diğerine geçiyor.

Bir süre önce Yunanistan'ın ilk sırada olduğu sıralamada Rusya temsilcisine verilen oyların artması nedeniyle liderlik 4 puan farkla Rusya'ya geçti.

24 Mayıs'ta yapılacak 2. yarı finalin favori oylaması sonuçlarında ise İsveç'in önde olduğu, Sırbistan'ın ikinci, Türkiye'nin üçüncü sırada olduğu açıklandı.

İkinci yarı finalde sahne alacak, ''Love Me Back'' adlı şarkısıyla Türkiye'yi temsil eden Can Bonomo oyları son dakikalarda atak yaparak Türkiye'yi dördüncülükten üçüncülüğe taşıdı.

57. Eurovision Şarkı Yarışması?nın 26 Mayıs'ta yapılacak olan finaline sayılı günler kala ?1. Yarı Final?, saat 22.00?den itibaren Bakü Crystal Hall'den canlı yayınla ekrana geliyor.
Karadağ, İzlanda, Yunanistan, Letonya, Arnavutluk, Romanya, İsviçre, Belçika, Finlandiya, İsrail, San Marino, Kıbrıs, Danimarka, Rusya, Macaristan, Avusturya, Moldova ve İrlanda?nın finale kalmak için verdiği mücadele TRT Müzik ekranında? Temsilcimiz Can Bonomo, 24 Mayıs Perşembe günü 13. sırada sahneye çıkacak.
2012 Eurovision Şarkı Yarışması 1. Yarı Final, 22 Mayıs Salı TRT Müzik?te?

Kaynak: Ajanslar

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.