Bakan Yılmaz'dan F-16 açıklaması

Bakan Yılmaz'dan F-16 açıklaması
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, BMC firmasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)?nın filosuna katılacak olan askeri araçların test sürüşlerini izledi.Yılmaz,...




Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, BMC firmasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)?nın filosuna katılacak olan askeri araçların test sürüşlerini izledi.
Yılmaz, F?16 uçaklarının kaynak kodunun alınmasıyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini ve prensipte 'evet' denildiğini söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir?e gelen Bakan Yılmaz, TSK?ya mal ve hizmet tedarik eden firmaları gezdi. BMC Sanayi ve Ticaret AŞ Üretim Tesisi'ni ziyaret eden Yılmaz, burada BMC Üst Yöneticisi Mehmet Demirpençe ve BMC Savunma Sanayi Bölüm Yöneticisi Nadi Postoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yetkililerden basına kapalı brifing alan Yılmaz, daha sonra tesisleri gezdi. Yılmaz, burada mayına karşı korumalı Kirpi adlı zırhı araç ve taktik tekerlekli araçlar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra heyetle BMC'nin Turgutlu ilçesindeki test sahasına geçen Bakan Yılmaz, burada kirpi ve taktik tekerlekli araçların arazi tırmanışı ve 1 metrelik suyun içinden geçişini içeren test çalışmalarını izledi.

Temaslarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Yılmaz, araçlarla gurur duyduklarını, kendilerini bu araçların sahibi olarak hissettiklerini kaydetti. Yılmaz, ?Bunlar bizim milli gücümüzü oluşturuyor. Emeği geçenlere, Türkiye'ye güç katanlara teşekkür ediyorum. Türkiye bugün, dünden daha güçlüdür. Yarın ise bugünden daha güçlü olacaktır. Yeter ki birlik beraberlik içinde olalım.? diye konuştu.

Kirpi adlı aracın terörle mücadelede mayına karşı etkili olup olmadığı yönündeki soruya, Yılmaz, ?Sahada çalışmasıyla gösterdi ki yüzde 100 güvenli, kendinden bekleneni veren bir araç. Gönül arzu eder ki Türkiye'deki her şey demokratik sistem içinde dile getirilsin, tartışılsın. Hiçbir gerekçe şiddet kullanımını haklı göstermez. Her kim şiddetle bir hak alacağını düşünüyorsa yanılıyor.? cevabını verdi.

Yılmaz, hükümetin savunma sanayinde millileştirmeye önem verdiğini belirtti. Zırhlı araçlarla ilgili olarak BMC, FNSS, Otokar gibi birçok firmanın üretim yaptığını hatırlatan Yılmaz, ?Zırhlı araçlarda hiçbir problemimiz yok. En son insansız hava aracı ANKA'nın seri üretim kararı alındı, TUSAŞ ile sözleşme imzalanacak. Kendi atak helikopterimizi üretiyoruz, kendi eğitim uçağımızı üreteceğiz. Milli gemimizi ürettik, milli tankımızın prototip çalışmaları devam ediyor. İnşallah 2016 veya 2017'de silahlı kuvvetlerimizin envanterine girecek. Milli piyade tüfeğimizi ürettik, seri üretimine geçeceğiz. Bunun makineli halinin sözleşmesi imzalandı Kale Grubu'yla. Silahlı kuvvetlerimizin her ne ihtiyacı varsa biz hazırız. Gemiyi yaptık, kara araçlarını yaptık. Bir savaş uçağı... F-16'ların kaynak kodunun alınmasıyla ilgili görüşmeler devam ediyor, prensipte 'evet' denildi. Görüşmeler var, belli aşamalardan geçecektir. Ancak tasarım sözleşmesi imzalandı. Belli bir süreç içinde inşallah kendi savaş uçağımızı da yapacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.