Bakan Yıldız'dan Çakıt açılışı...

Bakan Yıldız'dan Çakıt açılışı...
 Bakan Yıldız'dan ÇEAŞ ve Kepez açıklaması...Bakanı Taner Yıldız, New York Mahkemesi'nin ÇEAŞ ve Kepez davaları için verdiği kararı değerlendirdi.Enerji...

 

Bakan Yıldız'dan ÇEAŞ ve Kepez açıklaması...

Bakanı Taner Yıldız, New York Mahkemesi'nin ÇEAŞ ve Kepez davaları için verdiği kararı değerlendirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, New York Mahkemesi'nin ÇEAŞ ve Kepez davaları için verdiği kararı değerlendirdi.

Yıldız, "Türkiye Cumhuriyeti bu kararın tarafı değildir. Davanın tarafları Uzanlar, Nokia ve Motorola'dır. Bu dava göstermiştir ki bizim savunmamız da da tespit ettiğimiz gibi burada bir mal kaçırma ve hileli durum vardır." dedi.

Adana'nın Karaisalı ilçesinde hizmete giren Çakıt Hidro Elektrik Santrali'nin açılış törenine katılan Yıldız, New York'taki mahkemenin Uzanlar'la ilgili aldığı kararı değerlendirdi.

Türkiye'nin taraf olmadığı bu davada Uzanların yan ve özellikle alt şirketlerine ait hisseleri transfer ettiğini ifade eden Yıldız, şunları söyledi: "Libananco'yla alakalı ana kurgu buydu. Ve Uzanlar'ın, kendi şirketleri üzerinden bunu yaptığına dair savunmamızda da belirtmiştik. Motorola ve Nokia'nın 3 milyar dolarlık alacağı için, TMSF'nin özellikle Telsim'i satmasıyla beraber, 1,3 milyar dolar vermiştik. Geriye kalan 1,7 milyar dolarlık alacakla alakalı Nokia ve Motorola'nın açtığı davada, New York'taki yerel mahkeme şunu söyledi: 'Bu Libananco'yla alakalı şirket Uzan'ındır, orada Uzanlar'ın kazanması halinde gidip paranızı alabilirsiniz.' dedi. Biz de benzer bir şey söylüyoruz. Bu şirket; Libananco Uzanları'ndır. Yabancılara hisselerini sattığı bir şirket değildir. O yüzden Uzanlar, bu manada; zaten çetecilikle suçlandıkları bir ortamda, bunu kendileri kurgulamıştır. Ve bu oyuna kendileri düşmüştür. Biz hakem heyetinin her zamanki gibi objektif ve tarafsız tutumuyla vereceği kararı saygıyla bekliyoruz. Bu kararın çıkmasında da, ?biz taraf olmamamıza rağmen? New York yerel mahkemelerinin verdiği kararın mutlaka etkili olacağı kanaatindeyiz. Çünkü burada Uzanlar bu tezadı ve paradoksu ifşa etmiş durumdadır."

Yenilenebilir enerji kaynaklarıyla ilgili kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda beklemede olduğunu ve sırasını aldığını dile getiren Taner Yıldız, bakanlık olarak önergeleriyle birlikte hazır durumda olduklarını vurguladı. Kanun teklifinin bir an önce kanunlaşmasını istediklerinin altını çizen Yıldız, meclisin trafiğine de dikkat etmek gerektiğine işaret etti.

Basın mensuplarının sorusu üzerine Yıldız, "Top şu anda TBMM Genel Kurulunda ve Danışma Meclisi'nde. Kanun teklifiydi. Üzerindeki önergelerle beraber, inşallah Türkiye'nin yapısına uygun. Vatandaşların tarife ile ilgili menfaatlerini menfaatlerini zedelemeyecek hem de yatırımcının, Türkiye'de uluslararası sermayeyle beraber yatırım yapmasına mani olmayacak tarzda, güneşin, rüzgarın, suyun, jeotermalın ve biyokitlenin de içinde bulunduğu yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını kanunlaştırmış olacağız." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.