Bakan Şimşek: ?Modern Hırsızlığa Son Verdik?

Bakan Şimşek: ?Modern Hırsızlığa Son Verdik?
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçmiş hükümetlerde tüm vergilerin yüzde 80?inin faize gittiğini ancak son 10 yılda bunu yüzde 15?lere çektiklerini ifade...


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçmiş hükümetlerde tüm vergilerin yüzde 80?inin faize gittiğini ancak son 10 yılda bunu yüzde 15?lere çektiklerini ifade ederek, ?Artık vergilerin yüzde 85?i millete yatırım olarak dönüyor. Böylece modern hırsızlığa son verdik? dedi.

Bakan Şimşek, Adana?nın Ceyhan ilçesinde öğretmen evinde iş adamlarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Şimşek, 30 Mart yerel seçimlerinin dönüm noktası olacağını söyledi. 11 yıldır siyasi istikrarın bulunduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, ?Türkiye ne zaman istikrarı bulursa, Avrupa?nın gözü burada oluyor. Her şeye rağmen istikrarın adı Adalet ve Kalkınma Partisidir? dedi.

1990?lı yıllarda milli gelir 213 milyar dolar iken son 10 yılda dünyada kriz olmasına rağmen milli gelirin 820 milyar dolara çıktığına dikkat çeken Şimşek, ?Bunu nasıl yaptık? Milletten aldığımızı millete vererek yaptık. Geçmiş hükümetlerde tüm vergilerin yüzde 80?lı faize giderken şimdi son 10 yılda bunu yüzde 15?lere çektik ve yüzde 85 millete yatırım olarak dönüyor. Böylece modern hırsızlığa son verdik. Bu modern hırsızlık nedir? Merkez bankasına para bastırarak verdiklerini milletin cebinden geri almaktır? ifadelerini kullandı.

?Mazotu 1 liraya düşüreceğim diyenler bu vergi açığını nasıl kapacaklar onu söylesinler? diyen Bakan Şimşek, şunları söyledi:

?O zaman cari açık nasıl kapanacaktır? İşte bunların olmayacak düşünceleri. Bakın bir örnek daha vereceğim; bu yıl sosyal güvenlik kurumuna 77 milyar lira aktaracağız. Eski parayla 77 katrilyon, yatırımların ise 45 milyar olduğuna göre geçen hükümetler sosyal güvenliği nasıl çökertmişler bunu siz vatandaş olarak düşünün. Bu parayı milli eğitime aktarmış olsaydık eğitimimiz dünyada en üst seviyeye çıkardı. Biz kimseyi kandırmayacağız. Kimseye de yapmayacağımızı vaat etmeyeceğiz.?

Cumhuriyet tarihinde son 10 yıla kadar 400 bin öğretmen istihdam edildiğini vurgulaya Bakan Şimşek, AK Parti döneminde eğitime 410 bin öğretmenin alındığını kaydetti. Şimşek, 76 olan üniversite sayısını AK Parti Hükümeti döneminde 174?e çıkardıklarını belirterek, ?Geçmiş hükümetlerde sadece Turgut Özal döneminde siyasi istikrar düzenliydi. Özal?dan sonra büyük kriz yaşandı. Birçok bankalar battı. Şimdi ise niye banka batmıyor? Çünkü siyasi istikrar var da onun için batmıyor? ifadelerini kullandı.

 

?EN BÜYÜK MİLLİYETÇİLİK ÜLKEYİ AYAĞA KALDIRMAKTIR?

Açılım sürecine de değinen Bakan Şimşek, ?Şimdi terör örgütünden analar ağlamıyor. Doğuya yatırım yapılıyor. 1 yıldır kardeşlik başlamıştır. Bunu niye söylüyorum, bu ülke 30 yıl terörden çok çekmiştir. 1 trilyondan daha fazla yatırımlardan kısılarak terör için harcanmıştır. Hala bu barışı içeride ve dışarıda istemeyenler var. Buradan soruyorum, milliyetçi geçinenlere sesleniyorum. En büyük milliyetçilik ülkeyi ayağa kaldırmaktır. Bu hizmeti de ancak biz yapıyoruz? şeklinde konuştu.

17 Aralık 2014?ün yolsuzlukla alakası olmadığını söyleyen Bakan Mehmet Şimşek, şunları kaydetti:

?İngiltere?de bir ölçü merkezi var. ?Uluslararası şeffaflık ölçeği? bunu her yıl tarafsızlık ilkesi içerisinde yaparlar. Türkiye son 11 yılda 124 ülkeden daha çok iyi durumda olduğunu dünyaya göstermişizdir. Bunu uluslar arası kurumlar söylüyor. Ülkemizde bizden önce 4 dolar 8 sentin altında ülkenin yüzde 30?u yaşıyordu. Şimdi ise bizim son 10 yılda bu rakam yüzde 2?lere düşmüştür bu da istikrarın bir ölçüsü değil midir??

 

 

NERİMAN ÇELEBİ

ADANA (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.