Bakan Günay: Ayasofya'da ayin izni yok...

Bakan Günay: Ayasofya'da ayin izni yok...
 ABD'deki bir grup Yunan, Ayasofya'da ayin yapmak için Türkiye'ye geleceklerini duyurdu. Fener Rum Patrikhanesi ise bu eyleme karşı olduğunu açıkladı....

 

ABD'deki bir grup Yunan, Ayasofya'da ayin yapmak için Türkiye'ye geleceklerini duyurdu. Fener Rum Patrikhanesi ise bu eyleme karşı olduğunu açıkladı. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da son noktayı koydu.

 

Washington'da 'Uluslararası Ayasofya Koalisyonu' isimli bir sivil toplum örgütünün kurucusu Chris Spirou, 'Ayasofya'da ayin' talebiyle yarın (Cuma) 40 kişilik bir grupla Dedeağaç'dan kalkan otobüslerle Türkiye'ye giriş yaparak Ayasofya'ya gideceklerini açıkladı.

Ayin provokasyonu için son noktayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay koydu. Konuyla ilgili NTV'nin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Özel bir kasıtla huzur bozmak isteyen bazı gayretler varsa devlet buna karşı önlemler alacaktır" dedi.

Günay sözlerini şöyle sürdürdü: "Ne yazık ki fanatik grubun yurtdışından kaynaklanan bir girişimi var. Biz sembolik ayin imkanlarıyla kardeşliğe, dostluğa katkı yapmaya çalıştık. Bazı Müslüman vatandaşlarımız Ayasofya'da bayram namazı talebiyle geldiler. Biz de 900 yılı aşkın kilise olarak 500'e yakın süre cami olarak hizmet ettiğini, toplu ayinlere özel hizmet etmemesi gerektiğini anlattık. Arkadaşlarımız anlayışla karşıladı. Bayram namazı talebi çevredeki Sultanahmet gibi mabetlerde giderildi."

Milliyet / Haber 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.