Bakan Eker?den kuru fasulye fiyatı açıklaması

Bakan Eker?den kuru fasulye fiyatı açıklaması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, kuru fasulyede geçen yılların ürününün piyasaya çıktığını tespit ettiklerini, birilerinin...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, kuru fasulyede geçen yılların ürününün piyasaya çıktığını tespit ettiklerini, birilerinin böyle havalardan istifade etmek istediğini söyledi.

Seçim bölgesi Diyarbakır?a gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti. Beraberindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Galip Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz ile birlikte Vali Mustafa Cahit Kıraç?ı makamında ziyaret eden Bakan Eker, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Beklenen yağmurun geldiğini aktaran Bakan Eker, yağmurun devam etmesiyle kuraklık tehlikesini ortadan kalkacağını söyledi. Meteorolojik kuraklık bu şekilde devam ederse, bu tarımsal kuraklığa yol açar diye endişelerini dile getirdiklerini aktaran Bakan Eker, ?Ama yağmurlar başladı. Devam ederse kuraklık durumu ortadan kalkar? dedi.

Bir gazetecinin kuru fasulyedeki fiyat artışı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Eker, 2011-2012 yıl ürünlerinin piyasaya sürüldüğünü tespit ettiklerini anlattı. Bakan Eker, "Biz zaten başta söyledik. Arz eksikliğinden kaynaklanan bir durum söz konusu değildi. O yüksek denilen fiyatlar da gerçeği zaten yansıtmıyordu. Çünkü uç, yani en üstteki bir ürünün, Türkiye'de 400-500 ton üretimi olan bir ürünün en yüksek yerdeki fiyatı söylenip, birileri, 'biz zammı çok konuşursak bu şekilde zam yapanlar görmezden gelir' düşüncesiyle yaptıkları bir şeydi. Piyasada ürün var. Bu arada enteresan bir şey tespit ettik. Fasulyede 2011-2012 yılının depolarda bekleyen, piyasaya çıkmayan ürünlerinin piyasaya çıktığına şahit olduk. Demek ki gerçekten böyle bir şey yok. 2011-2012 ürününü yeni çıkardılar piyasaya. Bu zaten gerçek değildi. Piyasa normal dengesini bulup, sürer. Üretimde ve tedarikte eksiklik yok. Arzda bir problem yok. Birileri böyle havalardan istifade etmek istiyordu, mesele buydu. Ama geçiyor, düzeliyor" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.