Bakan Çelik Güvenliği Elden Bırakmadı
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana'da yapımı devam eden müze inşaatını gezerken baret takıp, güvenliği elden bırakmadı. Bakan Çelik, müzenin aynı zamanda mezuniyet törenlerinin, resepsiyonların yapıldığı, gençlerin ve ailelerin 24 saat gezebileceği bir mekan olacağını söyledi.
Bakan Çelik, 1907 yılında iplik fabrikası olarak kurulan ve Adana’nın en eski iplik ve dokuma fabrikası olan Milli Mensucat Fabrikası’nın bulunduğu alanda, Kent, Sanayi, Etnografya ve Tarım Müzeleri’ni de kapsayacak şekilde yapılması planlanan Müze Kompleksi'nin inşaatını gezdi.
Bakan Çelik makam aracından indikten sonra inşaat alanına girerken, işçilerden baret alarak takmayı ihmal etmedi. Adana Valisi Mustafa Büyük ve inşaattan sorumlu yetkili de baret takarak Bakan Çelik'e eşlik etti. Bakan Çelik bir süre müze inşaatını gezerek yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.
Bakan Çelik daha sonra basın mensuplarına müze inşaatı hakkında bilgi verdi. Çelik, müzenin yapıldığı yerin daha önce atıl durumda olan bir fabrika olduğunu anımsatarak, "Biliyorsunuz daha önce burası terk edilmiş eski fabrika binasıydı. Küçük atölyeler vardı burada. Yıllardır herkes Milli Mensucat Fabrikası ne olacak diye soruyordu. Burayı inşallah Türkiye'nin en büyük müzelerinden biri haline getiriyoruz. Batı'da gördüğümüz, özlediğimiz gibi yüksek tavanları olan, geniş salonları, geniş sergi salonları olan ayrıca geniş bahçeleri olan bir müze olacak" dedi.
Bakan Çelik, idealindeki müzenin, hafta sonu ailelerin, gençlerin gelip gezdikleri, eğlendikleri, 24 saat yaşayan faaliyetlerinin olduğu, şehrin atar damarlarının olduğu bir müze olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Genelde müzelere baktığınızda sadece geçmişi ifade eden loş ışıkları olan çalışmayan binaların içinde böyle karanlık binaların içindeki küçük mekanlar akla geliyor. Burasını öyle düşündük ki, hem binaların içinde 24 saat yaşansın cıvıl cıvıl bir yer olsun, hem de Adana'nın etrafındaki tarihi eserler geçmiş ve gelecek buluşsun. Burası sadece uzmanların değil, bütün ailelerin neşeyle geldiği bir yer olsun. Ayrıca Adana'nın önemli faaliyetlerinin, bazı resepsiyonlarının, mezuniyet balolarının yapıldığı mekan olmasını istiyoruz. Doğrusunu söylemek gerekirse burasını bu haliyle görünce içim açılıyor. Bir an önce açılması için heyecanlanıyorum. Tam idealimdeki gibi yaşayan bir müze olacak. Şehrin hayatı ile iç içe, şehirle organik bir biçimde buluşmuş, binaların, duvarların orijinal hali korunmuş, buradaki geçmişteki yaşanmış anıların seslerin bütün hüzünlerin mutlulukların korunduğu bunun Adana'nın tarihiyle birleştiği bunun da gençlerle, çocuklarla, onların gündelik hayatıyla birleştiği bir müze olacak inşallah."
Bakan Çelik, müzenin üzerine çok titizlendiğini ifade ederek, "Bakanlıkta da haftada bir kere müzenin son halini soruyorum. Bugün de gezip görmek istedim. İnşallah bir an önce biter de Adana'mıza kazandırmış oluruz. Burası hem Adana'ya vurduğumuz bir mühür olacak hem de Türkiye'de mücevher gibi parmakla gösterdiğimiz bir yer olacak. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bütün Adanalıların buna sahip çıkması gereken bir yer. Umarım bu müze ile Adana'mıza bir eser bırakmış olacağız" diye konuştu.
Türkiye içinde çok önemli şeyler yaptıklarını belirten Bakan Çelik, "Şanlıurfa'da, Hatay'da, Gaziantep'te müze yaptık. İnşallah bu eser o eserlerinde standardını ileriye taşıyan bir eser olacak. Şimdiden Adanalıların hayatına damga vuran bir yer olacağını düşünüyorum. Doğrusu beni de heyecanlandırıyor. İnşallah en kısa sürede burasını açarız" ifadelerini kullandı.
İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.