Bahçeli'nin deprem çalışmalarında birlik vurgusu!

Bahçeli'nin deprem çalışmalarında birlik vurgusu!
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Van'daki depremler sonrası yapıların iyileştirilmesiyle ilgili soruları cevapladı. Koalisyon dönemini hatırlattı birlik içinde...



MHP Lideri Devlet Bahçeli, Van'daki depremler sonrası yapıların iyileştirilmesiyle ilgili soruları cevapladı. Koalisyon dönemini hatırlattı birlik içinde hareket edileceğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bundan sonra, Allah muhafaza etsin, olmasını temenni etmeyiz ama bir deprem felaketiyle karşılaşıldığında can ve mal kaybının en aza indirildiği bir ortamın kurulması açısından bütün siyasi partiler gayret gösterecektir'' dedi.

Karayoluyla Ankara'dan Manisa'ya giderken Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Öreğler beldesinde mola veren Bahçeli, belediyeyi ziyaret ederek Başkan Özden Akçay'dan çalışmalarıyla ilişkin bilgi aldı.

Gazetecilerin, Van'daki depremler sonrası gündeme gelen yapıların iyileştirilmesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Bahçeli, Van'daki sarsıntılarda çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini, birçok insanın yaralandığını, birçok evin oturulamaz hale geldiğini ve çoğu iş yerinin yıkıldığını hatırlattı.

Deprem bölgesinde yer alan Türkiye'de, insanların depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiğine işaret eden Bahçeli, ''Depremlerin Van'dan önceki örneği Simav'dır. Simav'da da çok ağır bir deprem yaşanmıştır. Deprem sonrası biraz hayat normalleştiği anda her şey unutulmaktadır. Bunun, Türkiye'de çok ciddi bir konu olarak ele alınmasında yarar vardır'' diye konuştu.

Bahçeli, üç partili koalisyon hükümetinin ortağı oldukları dönemde, 1999 yılında 3 ay arayla yaşanan iki büyük depremin 20 milyon kişinin yaşadığı 7 ilde etkili olarak 17 bini aşkın vatandaşın ölümüne ve binlerce evin yıkılmasına neden olduğunu anımsattı.

Bu depremlerden sonra önemli karar ve tedbirler alındığını, aradan geçen 9-10 yıllık süreçte yaralar sarıldıkça her şeyin unutulduğunun görüldüğünü dile getiren Bahçeli, şunları söyledi:

''Bundan sonra, Allah muhafaza etsin, olmasını temenni etmeyiz ama bir deprem felaketiyle karşılaşıldığında can ve mal kaybının en aza indirildiği bir ortamın kurulması açısından bütün siyasi partiler gayret gösterecektir.

Meclis pazartesi günü açıldıktan sonra milletvekili arkadaşlarımız konuyu gündeme getirecektir. Belediyelerden sorumlu genel başkan yardımcımızın, Ankara'ya döndüğümüzde bir gündem dışı konuşma almak suretiyle bu ziyaretimiz sırasındaki konuları gündeme getirmesini kendisinden rica edeceğim.

Böylelikle bu olayı tekrar kamuoyuna mal etmeye ve arkasından gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaya yönelik çalışmaların yanı sıra belediyelere bu konuda önemli bir mali kaynak aktarılmasını dillendirecek bir değerlendirmeyi inşallah yaparız.''

Bahçeli, daha sonra beraberindeki milletvekilleriyle Manisa'nın Demirci ilçesine gitmek üzere hareket etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.