Bahçeli'den MİT yasası tepkisi

Bahçeli'den MİT yasası tepkisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Kanunu'nda değişiklik yapılmasını eleştirdi.Bahçeli, "Kim ne derse desin, AKP, süren...



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MİT Kanunu'nda değişiklik yapılmasını eleştirdi.

Bahçeli, "Kim ne derse desin, AKP, süren bir soruşturma sürecine müdahil olmuş, kirli çamaşırlarının serilmemesi amacıyla panik halinde, işleyen yargısal sürece kilit vurmuştur. Herhalde KCK'yla olan irtibatının ifşa edilmesinden büyük oranda alerji duymuştur." dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşma yapan Bahçeli, mahkemenin kadıya mülk olmayacağını, üstünlüğün ve ayrıcalığın ancak ve ancak takvada bulunacağına iman ettiklerini belirtti. Devlet Bahçeli, "Yüceler yücesi Peygamber efendimizin 'bir günlük adalet, altmış yıllık ibadetten faziletlidir' sözünü hiç aklımızdan ve hatırımızdan çıkarmadık. Bir kişiye dahi yapılan haksızlığın, usulsüzlüğün ve adaletsizliğin herkese yapılmış olacağını insanlığın bu zamana kadarki engin birikiminden ve tecrübesinden istifade ederek kabul ettik." diye konuştu.

İsminin başında adalet olan iktidar partisinin, hukuk devletinin tüm icaplarını ve gereklerini berhava ederek tüm itiraz ve uyarılara rağmen rafa kaldırdığını söyleyen Bahçeli, MİT Kanunu'nda değişiklik yapan yasal adımın anti-demokratik, siyasi ilkelliğin ve kabile mensubiyetinin bir görüntüsü olduğunu öne sürdü. AK Parti Hükümeti'nin maç oynanırken kural değiştirdiğini ifade eden Bahçeli, "Değişiklik teklifine Cuma günü karar verip, salıya komisyona getirmiş, birkaç gün içinde de yasalaştırmıştır. Böylece karşısına dikilen pürüzleri şimdilik teker teker bertaraf etmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tavrı ve tutumunun da sorunlu ve sorgulanması gereken bir durum olduğunu öne süren Bahçeli, şöyle devam etti: "Sayın Gül'ün AKP'ye yelken olmasının, adaletsizliği düşünmeden ciro etmesinin ve adrese teslim uygulamayla hukuku yerle bir etmesinin en başta bulunduğu makamla bağdaşır bir yanı olmadığı aşikârdır. Kim ne derse desin, AKP, süren bir soruşturma sürecine müdahil olmuş, kirli çamaşırlarının serilmemesi amacıyla panik halinde, işleyen yargısal sürece kilit vurmuştur. Herhalde KCK'yla olan irtibatının ifşa edilmesinden büyük oranda alerji duymuştur."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.