Bahçeli'den 19 yıllık Erdoğan iddiası ?

Bahçeli'den 19 yıllık Erdoğan iddiası ?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den çok çarpıcı iddia. Dün akşam konuk olduğu programda sert bir dille eleştirdiği Erdoğan'ın MHP'nin merhum lideri...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den çok çarpıcı iddia. Dün akşam konuk olduğu programda sert bir dille eleştirdiği Erdoğan'ın MHP'nin merhum lideri Türkeş'e tuzak kurduğunu öne sürdü. İşte 19 yıl öncesinin iddiası

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1991 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığında  görev yaptığı dönemde Alparslan Türkeş'e tuzak kurduğunu ileri sürdü.

1991 yılındaki Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP), Refah Partisi (RP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi ittifakıyla girilen seçimlerden önce, Refap Partisi Güneydoğu teşkilatlarının MÇP'den rahatsız olduğunu ve RP'lilerin Alparslan Türkeş'e ittifaın dışında kalarak bağımsız aday olmayı tercih ettiğini aktaran Devlet Bahçeli, o dönem bir de Kürt raporu hazırlayan Refah Partisi İl Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu şekilde Türkeş'e tuzak kurmak istediğini öne sürdü.

Bahçeli, dönemin Refeh Parti'li yöneticilerden doğruluk testi yapmalarını da istedi.

Bahçeli'nin konuya ilişkin sözleri şöyle:

"BU SEFER REFAH"

Türkeş çok değerli bir şahsiyet, önemli bir lider, ufku çok geniş bir insandı. Zihni araştırması çok yüksekti. Zannediyorum bizden çok daha önce Erdoğan'ın tüm oyunlarına vakıf olur, oyununa gelmez. Türkeş'in üzerinde de bazı istismarlar yapılmak isteniyor. Sözde Türkeş Bey'e karşı sempati toplamaya, ona saygı besleyen ülkücüleri bu anlamda çalmaya çalışıyor. RP'nin değerli yöneticilerinden bunun doğruluk testi yapmalarını isteyeceğim.

1991 yılında "bu sefer Refah" diyerek, MÇP, RP ve Islahatçı Demokrasi Partisi ile ittifak çalışması yaptık. 62 milletvekiliyle parlamentoya gelindi. İçlerinden 19 tanesi MHP'liydi. O zaman siyasi partiler ve seçim mevzuatı gereği barajlarla engellenen yapı, bir siyasi manevra ile açılarak TBMM'deydi.

TÜRKEŞ'E "KAYSERİ'DEN BAĞIMSIZ OL" TEKLİFİ

Bu ittifak çok zor şartlar altında yapıldı. Önemli kırılma noktaları oldu. RP, Güneydoğu Anadolu teşkilatlarından bazı rahatsızlıklar ortaya çıktığını, bunları giderebilmek açısından bazı formüller aradıklarını, bu arayışla toplanmış olan MYK'da çıkış yolu olarak bir görüşün netleştiğini, onu arzetmek üzere MÇP ve dolayısıyla Türkeş'i ziyarete geldi bir yetlkilisi.

"Partimizde ittifaktan doğan rahatsızlıklar var gidermekte zorlanıyoruz. Formül arıyoruz. Kayseri 2 bölgedir. İkinci bölge 3 vekillidir. Zatıaliniz oradan bağımsız aday olacaksınız. Partiler arası ittifakı yapacağız ama siz bağımsız aday olacaksınız." dedi.

Bu, MHP tarafından kabullenilmedi elbette. Arkasından değişik gelişmeler oldu. Neticede, Türkeş'in de listede yer aldığı şartlar oluştu. Şimdi bu tahrikin arkasında kim var? Alparslan Türkeş'i listede görmek istemeyen ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni tahrik eden şahsiyet kimdir? Bunun Kürt raporu o gün neyi kapsıyordu. O gün husumeti taşıyanlar şimdi ülkücülüığü sevmesi çok inandırıçı olmaz ülkücülerde buna katlanmaz.

ERDOĞAN'DAN BAŞKASI OLAMAZ

MHP Lideri, sunucu Erkan Tan'ın "Önemli açıklamalarda bulundunuz. O isim kimdi?" sorusu üzerine "Şimdi ülkücülerin kardeşi olmaya çalışanlardır zannediyorum." dedi ve ardından gelen "Sayın Başbakan mı?" suline de "Başkası olabilir mi?" şeklinde cevap verdi.

Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.