Bahçeli, Ostim'de incelemelerde bulundu?.

Bahçeli, Ostim'de incelemelerde bulundu?.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40'a yakın kişinin de yaralandığı OSTİM'de birinci patlamanın meydana geldiği...



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40'a yakın kişinin de yaralandığı OSTİM'de birinci patlamanın meydana geldiği Özkanlar Şirketi Binası'na gelerek incelemelerde bulundu.

Burada yetkililerden bilgi alan Bahçeli, iş hayatının önemli bir kuruluşu olan Özkanlar Şirketi'nde meydana gelen bir patlama sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 40'a yakın kişinin de yaraladığını hatırlatarak, ölenlere rahmet, yaralılara şifa dileklerine iletti. Olayın resmi yönden çok iyi incelenmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, kazanın oluş şekli hakkında bu teknik incelemeler resmi kuruluşlar yapıldıktan sonra kamuoyuna doğru bilgi verilmesinde yarar var.

Yoksa buradaki bu modern gelişmeyi gölgeleyebilecek tarzda gelişi güzel değerlendirmelerle iş hayatını güçlendiren insanlarımızı töhmet altında bırakmakta doğru değildir. Kaza ise kazanın oluşumunu iyi anlatmak, kazanın oluş sebepleri üzerinde de tedbir geliştirmek gerekir. OSTİM bu yönüyle yönetim kabiliyeti açısından bu tür araştırmalara, gerekli tedbirleri almaya müsait bir birikime, tecrübeye sahiptir. Bu çerçevede değerlendirmek lazım" diye konuştu.

Bahçeli, 'Şurada şu patlama oldu, burada da bu patlama oldu' diyerek Türkiye'nin gündemini farklı alanlara çekebilecek değerlendirmelerden kaçınmak gerektiğini de ifade ederek, "Söyleyecek çok fazla söz bulamıyorum. Geçmiş olsun" dedi.

Aynı gün iki işyerinde patlama meydana gelmesinin bir şüphe doğurup doğurmadığının sorulması üzerine şunları söyledi; "Zannetmiyorum. İş hayatında iş kazası her zaman söz konusudur. Önemli olan tedbirlerle iş kazalarını minimize etmektir. Yoksa 'iki oldu üç oldu' diyerek, Türkiye'nin toplumsal huzursuzluğuna yeni bir katkı sağlayacak değerlendirmelerde bulunmak doğru değil. İnceleme yapılmalıdır. Resmi kuruluşlar konunun üzerine eğilmeli ve biran evvel doğru bilgileri başta basın mensupları olmak üzere herkese bilgiyi ulaştırmasında yarar vardır."

Bahçeli açıklamaların ardından OSTİM'de ikinci patlamanın meydana geldiği işyerine geçti.

Öte yandan, enkazda Ahmet Özdemir isimli kaynak ustasının aramalarına devam ediliyor. Özdemir'in ağabeyi Adil Özdemir, kardeşinin 42 yaşında iki çocuk babası olduğunu ve 10 yıldır bu firmada kaynakçılık yaptığını söyledi. Patlamadan 10 dakika kadar önce kardeşi ile konuşanların olduğunu dolayısıyla kardeşinin içeride olduklarından emin olduklarını belirten Adil Özdemir, ancak kardeşinin çalıştığı bölümde bulunamadığını arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Özkanlar Şirketinin avukatlarından Ayhan Özkan'da bina içinde bazı küçük vücut parçalarının bulunduğunu bunların araması devam eden Ahmet Özdemir'e ait olup olmadığının DNA testi ile belli olabileceğini söyledi.

Kazadan yaralı kurtulan 25 yaşındaki Oktay Erince de hastanedeki tedavisinin ardından gözyaşları içinde patlamanın yaşandığı binaya geldi. Çalışma arkadaşlarının durumu hakkında bilgi alan Erince'yi firmanın diğer çalışanları teselli etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.