Bahçeli, 'Onarım' hükümeti kuracak?

Bahçeli, 'Onarım' hükümeti kuracak?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''MHP 9 yıllık iktidar döneminin tahribatını ortadan kaldırmak için toparlanma ve onarım hükümeti kuracak'' dedi.Bahçeli,...




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''MHP 9 yıllık iktidar döneminin tahribatını ortadan kaldırmak için toparlanma ve onarım hükümeti kuracak'' dedi.

Bahçeli, partisinin Manisa Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 13 milyon insanın ''ekmeğe muhtaç'' hale geldiğini, işsizlik ve yoksulluğun başka sorunları da beraberinde getirdiğini anlattı.

Vatandaşların büyük kısmının büyükşehirlere göç etmek zorunda kaldığını, iş arayanların çeşitli suçlara itildiğini kaydeden Bahçeli, ''Bunlar olurken siyasi iktidarın rant ekonomisinden beslenen işbirlikçileri, yalakaları ise servetinin üzerine servet katmaktadır. Ama öbür taraftan yoksul olan insanımız sömürülmektedir. Yoksulluk sömürüsü, sadaka ekonomisi aracılığıyla yapılmaktadır ve bu yoksulluğun kalışından, artışından da siyasi iktidar memnundur'' diye konuştu.

Bahçeli, tarım sektöründekilerin, hayvancılıkla uğraşanların çeşitli sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Tarım girdilerindeki yüksek fiyat artışları, mazot, ilaç, gübre, tarım ürünleri satışının bu oranda olmaması oradaki dengeyi bozuyor ve namerde muhtaç olmadan geçimini sağlayan çiftçi kardeşlerimiz yoksulluk süreci içerisine giriyor.

Bu böyle devam etmez, etmemelidir. Ama sadaka ekonomisinde bir sömürü aracı vardır ki bu sömürü aracı paket uygulamasıdır ve paket demokrasisidir. Bunu iyi anlamak lazımdır.''

Bahçeli, Anayasa'nın 3. maddesindeki sosyal devlet anlayışının gereği olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan aile yardımı, yakacak yardımı gibi yardımların yapıldığını belirterek, ''Burada Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir kuruşu yok. Bunun aslı milletim, aslı sizsiniz. Çünkü sizin gelirinizden, verginizden oluşan bir yardımlaşma ve dayanışmadır'' diye konuştu.

Seçim sürecinde yine bir ''paket dönemi'' geldiğini öne süren Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Varoşlarda ve yoksullar arasında AK Parti'nin simsarları türemiş. 'Araştırdık ki yoksulsunuz, geçim darlığı içerisindesiniz. Bak herkes paket alıyor sen de Adalet ve Kalkınma Partisi'ne destek verirsen, oy verirsen bir paket da sana gelebilir' diyor.

Vatandaşımız üzgün üzgün düşünüyor. Evde aç çocuklar. Böyle bir durumda her zaman çocuklar öne geliyor ve diyor ki 'lanet olsun ne yapalım, mecbur kaldık şu paketi alayım.' Sağa bakıyor, sola bakıyor, eziliyor, büzülüyor, utanıyor ve paketi almak mecburiyetinde kalıyor. Oy vermede de Adalet ve Kalkınma Partisi'ne mahkum ve mecbur oluyor.''

Bahçeli, bu uygulamanın Türkiye'yi her yönüyle yozlaştırdığını, yoksulluğu kalıcı kıldığını savunarak, şöyle dedi:

''Yoksullar sömürülerek servetlerine servet katanlar bugün için bu ülkede mutlu olabilirler ama geleceklerinde çok büyük risklerle, huzursuzluklarla karşı karşıya kalacakları da geçmiş dönemlerden belli oluyor.

Bu paket kapınıza geldiğinizde sağa sola bakıp sıkılmayın. 'Hoş geldiniz, ne var içinde?' şunlar şunlar... 'Az vermişsin, Niye geç kaldın' diye de bir azarlayın. Paketi alın çoluğunuzla çocuğunuzla yiyin için çünkü bu paket sizindir, hakkınızdır. Öyleyse al paketi vur tokadı gitsinler. 'Bu böyle mi devam etsin' dediğinizde, MHP 9 yıllık iktidar döneminin tahribatını ortadan kaldırmak için bir toparlanma ve onarım hükümeti kuracak.''

İkindi ezanı okunmaya başlayınca konuşmasını tamamlayan Bahçeli'ye, partililer Manisaspor kaşkolu hediye etti. Bahçeli, vatandaşlara karanfil attı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.