Bahçeli: Bu durumun vebali Erdoğan'ın?

Bahçeli: Bu durumun vebali Erdoğan'ın?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türk milleti ileri demokrasi ile ayrışmanın eşiğine geldiyse vebali Recep Tayyip Erdoğan'ındır'' dedi.Bahçeli, partisince...



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türk milleti ileri demokrasi ile ayrışmanın eşiğine geldiyse vebali Recep Tayyip Erdoğan'ındır'' dedi.

Bahçeli, partisince Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde, ''Türkiye'nin bugün bölünmenin karanlık uçurumuna geldiğini'' savundu.

AK Partinin tekrar iktidara gelmesinin telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacağını ileri süren Bahçeli şöyle konuştu:

''Buna engel olmak en önemli vatani görevimiz haline gelmelidir. Türk Milleti ileri demokrasi ile ayrışmanın eşiğine geldiyse vebali Recep Tayyip Erdoğan'ındır. Habur'da eli kanlılara teşrifatçılık yapan da Recep Tayyip Erdoğan'dır. Kopyacıları ödüllendiren, 1 milyon 700 bin gencin hayallerini çökerten Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değildir. Başbakan Erdoğan bir kez daha iktidara gelirse bölünmüş Türkiye'nin anayasasını bugün taktik gereği siyasi bölücülerle birlikte hayata geçirmeyi planlamaktadır.''

Bahçeli, ''yatırımlarda yabancılaşmanın yükseldiğini, sosyal yapıda yoksulluğun hakim olduğunu, AKP eliyle bölücülüğün kaşındığını'' söyledi.

Bin yıllık kardeşliğin sarsılmasına izin vermeyeceklerini dile getiren Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Yaklaşan seçimin önemi de buradadır. AKP, 8,5 yıldır iktidarda, kanun kaçakları sokaktadır. AKP, 8,5 yıldır iktidarda hanedan çocukları faaliyet halindedir. Aziz şehitlerimiz de omuzlardadır. Milli ve manevi değerlerimiz darağacındadır. Devletin temel kurumlarının birbiriyle tartıştığı, vatandaşların can ve mal emniyetinin kaybolduğu, siyaset kurumuna güvenin sarsıldığı bir süreci yaşamaktayız. Bölücülüğün sinsice ilerlediği, Avrupa'nın iç meselelerimize karışmak için her gün yeni imkanlar yakaladığı bir vahim dönemin sarsıntılarına yakından şahit olduk. ''

''AKP MAĞDURLARI KADERİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKILMIŞTIR''

Ekonomik krizin ''toplumun her kesimini vurduğunu'' ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

''AKP mağdurları kaderi ile baş başa bırakılmıştır. AKP iktidarı yalan ve yolsuzluk iktidarı olmuştur. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a göre ülkemiz kalkınmakta, vatandaşımız zenginlik içinde yüzmektedir. Ama ben Türkiye'nin ve İzmir'in gerçek durumunu biliyorum. Elde yok avuçta yok. Çocuklar eğitimsiz, gençler işsiz, büyükler çaresiz. Sayın Başbakan mazlumu, mağduru başka toplumlarda arama, dön de ülkenin gerçeğine, çarşıya, pazara, tarlaya bak. Bak da Türkiye'de AKP eziyetini, zulmünü gör. Mağduru başka yerde arama. ''

AK Parti iktidarı döneminde yoksulluğun giderek artığını savunan Bahçeli, ''yandaş ve hanedan mensuplarının kazandığını, memur, esnaf, namuslu iş adamı, emekli, işçi ve çiftçinin zarar ettiğini'' söyledi.

''Türkiye ve İzmir AKP zihniyetine mahkum değil'' diye konuşan Devlet Bahçeli, ''AKP politikalarını şiddetle reddediyorum. Onursuzluk kısmetimiz, yoksulluk talihimiz olamaz'' dedi.

Emeklilerin sorunlarını çözeceklerini, tüm emeklilere yılda 1 maaş fazla vereceklerini ifade eden Bahçeli, 12 Haziran'dan sonra istikrarlı Türkiye'nin temelini atacaklarını ifade etti.

Hiç kimseyi aç bırakmayacaklarını, Hilal Kart projesi ile vatandaşın ihtiyacını karşılayacaklarını anlatan Devlet Bahçeli,  ''Çılgın ama içi boş projelerle uğraşmayacağız, İzmirli kardeşimizin kandırılmasına da izin vermeyeceğiz. Üreten bir ekonomi ile ülkemizin her köşesine sesleneceğiz'' dedi.

Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bizim emrimizde devletin uçakları, helikopterleri yok. Bizim resmi araçlarımız da yok, TOKİ sanal törenlerimiz de yok. İşbirlikçi, yandaş medya gücümüz ve emir altına alınmış TRT ekranlarımız da yok. Küresel destekçilerimiz de yok çok şükür. Alnımız açık, yüzümüz pak. Mazimiz tertemiz. Çok konuşarak üstünü örteceğimiz yalanlarımız da yok. Varsın uçağımız olmasın, Allah muhafaza bunları kullanacak karakterimiz de olmasın. Ne gam ne tasa... Bizim yüreğimizde Allah inancı, gönlümüzde vatan sevgisi ve önümüzde dava arkadaşlarımız var. Sizin sevginiz bize yeter.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.