Bağış, Harvard mezunlarına son 10 yılı anlattı

Bağış, Harvard mezunlarına son 10 yılı anlattı
Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de son 10 yılda daha önce hiç yapılmayan reformların hayata geçirilmesinin insanların hayat standartlarını yükselttiğini...



Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de son 10 yılda daha önce hiç yapılmayan reformların hayata geçirilmesinin insanların hayat standartlarını yükselttiğini kaydetti.

 

Bağış, her yıl dünyanın değişik ülkelerinde bir araya gelen, bu yıl ise İstanbul'da bulunan Harvard Üniversitesi Harvard Business School mezunlarının Sunset Restaurant'taki akşam yemeği davetine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bağış, 3 imparatorluğun başkentliğini yapmış İstanbul'da Harvard Business School mezunlarını ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını belirterek, Harvard'ın İstanbul ve Türkiye ilgisinden memnun olduklarını, okulun daha çok eğitim programına ve etkinliğine İstanbul'da ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye'nin son 10 yıllık döneminin Harvard Business School için iyi bir çalışma alanı olabileceğini belirten Bağış, ''Türkiye'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki son 10 yılı gerçekten ilham verici. Özellikle Avrupa Birliği (AB) üyelik ve reform süreci çok önemli. Türkiye ve AB arasındaki ilişkiler 50 yıldan fazla bir zamana dayanıyor. Ancak son 10 yılda daha önce hiç yapılmayan reformların hayata geçirilmesi, insanlarımızın hayat standartlarını yükseltmiş ve AB'ye yakınlaştırmıştır. Türkiye'nin son 10 yılda politik, ekonomik ve sosyal alanda sessiz bir devrim yaşadığı büyük bir sürece şahitlik ediyoruz''diye konuştu.

-Sivil toplum daha şeffaf ve daha güçlü-

Hıristiyan vatandaşlar tarafından Trabzon ve Van'da dini törenler düzenlendiğini anımsatan Bağış, Türkiye'nin gerçekten son 10 senede önemli ilerlemeler kaydettiğini belirterek, ''10 yıl öncesine kadar Kürtçe konuşmak mümkün değildi. Sadece bir hayalden ibaret olan Kürtçe kanal bugün yasal olarak yayın yapıyor. Bugün Türkiye'de her vatandaşımız dilini özgürce konuşabilir ve istediği herhangi bir dilde yayın yapabilir'' dedi.

Türkiye ekonomisinin dünyanın en iyi performans gösteren ekonomilerinden biri olduğunu söyleyen Bağış, ''Türkiye, dünyanın 17. Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisidir. Kişi başına düşen gelir artıyor. Bugün, Türkiye'deki sivil toplum daha şeffaf ve daha güçlü'' dedi.

Yemeğe, Harvard Üniversitesi'nden mezun olan ve dünyanın çeşitli yerlerinden iş adamları katıldı.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.