Bağış 6-7 Eylül'ü andı 'çok şükür' dedi?

Bağış 6-7 Eylül'ü andı 'çok şükür' dedi?
Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de artık 6-7 Eylül olaylarının hatıralarının her geçen gün silindiğini belirterek gelinen süreci açıkladı.Devlet...



Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de artık 6-7 Eylül olaylarının hatıralarının her geçen gün silindiğini belirterek gelinen süreci açıkladı.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de artık 6-7 Eylül olaylarının hatıralarının her geçen gün silindiğini belirterek, ''Her ne kadar onları yaşatma arzusunda olan birtakım çarpık siyasi görüşlere sahip kişiler olsa da artık Türkiye'de çok farklı bir dönemi yaşıyoruz'' dedi.

Bağış, seçim çalışmaları kapsamında Büyükada'da AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Bağış'ın 41. yaş günü nedeniyle ilçe teşkilatı tarafından pasta kesildi.

Burada konuşan Bağış, bugün Meclisin açılış yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, ''Meclis, bugün gerçekten artık milli iradeyi temsil eden bir grup haline geldi. Artık Türkiye'de birtakım karanlık odakların hala paravanı olmak konusunda hevesli siyasi partiler olsa bile, milletin büyük çoğunluğu, milletin kendi iradesini, kendi hassasiyetlerini temsil eden ve kendisinin önünü açacak, Türkiye'yi daha çağdaş, daha demokratik daha sosyal bir hukuk devleti yapacak siyasi partilerle yola devam etmek istiyor'' dedi.

Türkiye'nin kalkınmak isteyen bir ülke olduğunu kaydeden Bağış, Türkiye'nin artık dünyada kendini ispat ettiğini, yardım alan değil yardım eden, dünyanın sorunlarını çözmekte çök önemli katkılar ortaya koyan bir ülke haline geldiğini söyledi.

Bağış, daha sonra Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis'i evinde ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

-AYA YORGİ MANASTIRI'NA ZİYARET-

Egemen Bağış, ziyaretinin ardından faytona binerek Aya Yorgi Manastırı'nın bulunduğu tepeye çıktı. Paskalya Bayramı dolayısıyla manastıra gelen vatandaşlarla bir süre sohbet eden ve manastırı gezen Bağış, bugün Türkiye'de çok farklı bir dönemin yaşandığını söyledi.

Bugün Büyükada ve Türkiye'nin dört bir yanındaki dini mekanlarda insanların önemli bir günü idrak ettiklerini vurgulayan Bağış, ''Çok şükür ki Türkiye'de artık o 6-7 Eylül olaylarının hatıraları her geçen gün siliniyor. Her ne kadar onları yaşatma arzusunda olan birtakım çarpık siyasi görüşlere sahip kişiler olsa da artık Türkiye'de çok farklı bir dönemi yaşıyoruz. Hepimiz birbirimizi olduğumuz gibi kabul edip, olduğumuz gibi sevip saymayı öğrendiğimiz bir dönemi yaşıyoruz'' dedi.

Bu topraklarda birlerce yıldır farklı inançların birlikte huzur içerisinde yaşadığını kaydeden Bağış, şunları söyledi:

''Burada Müslümanlar, Museviler, Hristiyanlar, farklı inançlara sahip insanlar, birbirlerinin bayramında birbirleriyle kucaklaştılar. Birbirlerinin çocuklarını mutlu ettiler, hediyeler verdiler. Bugün, bizim o tarihi köklerimizdeki geleneklerimizdeki zenginliği yeniden yaşadığımız bir dönemi hep birlikte idrak ediyoruz. Çok şükür Türkiye, tarihinin en demokratik, en şeffaf, en müreffeh dönemini yaşıyor.''

Bağış, bundan sonraki sorunları da birlikte çalışarak, omuz omuza vererek çözeceklerine inandıklarını ifade ederek, ''Sorunlarımız yok değil var, her toplumun var. Türkiye'de Hristiyan kardeşlerimizin de hala sorunları var, Alevi kardeşlerimizin de sorunları var, kadınlarımızın, işçilerimizin de sorunları var'' diye konuştu.

Farklı siyasi görüşlere, etnik unsurlara, dini inançlara sahip grupların sorunları olabileceğini dile getiren Bağış, ama bugünün dünden çok daha iyi olduğunu söyledi.

Yarının bugünden de daha iyi olacağını, bunun da kendilerini çok umutlandırdığını ve mutlu ettiğini dile getiren Bağış, ''Adaların her çam ağacının, her kaya parçasının ayrı bir hikayesi vardır. Dile gelse bizimle paylaşabileceği çok önemli mesajları vardır ama önemli olan şu anda onları algılayabilecek bir düzene geçtik. Birbirimizi sevmeyi öğrendik, birbirimizi saymayı, kabul etmeyi öğrendik. Onun için ben çok umutluyum Türkiye'nin yarınlarından'' şeklinde konuştu.

-''23 NİSAN, MİLLİ EGEMENLİĞİ TEMSİL EDİYOR''-

Bağış, 23 Nisan'ın Türkiye'de milli egemenliği, milletin iradesinin ülkeye hakim olmasını temsil ettiğini belirterek, ''Çok şükür artık derin odakların, birtakım yasakçı zihniyetlerin egemenliğinin bittiğini ve milletin iradesinin her geçen gün daha güçlendiğini görüyoruz. 12 Haziran'da bizim milletimizin iradesi bir kez daha şaha kalkacaktır. Milletin tercihleri çerçevesinde oluşacak bir yönetimle Türkiye, 21. yüzyılın en parlak, en güçlü ülkelerinden bir tanesi olacaktır'' dedi.

Egemen Bağış, 2023 yılında Türkiye'yi, birlikte el ele vererek, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmayı hedeflediklerini belirterek, 12 Haziran'dan sonra bu hedefleri gerçekleştirmek için güçlendirilmiş, takviye edilmiş bir iradeyle halkın, milletin iradesiyle daha aydınlık yarınlara ilerleyeceklerini söyledi.

Bağış, konuşmasının ardından Aya Yorgi Manastırı'nın Keşişi Kalinikos'a teşekkür ederek, Paskalya Bayramlarını kutladı. Bağış, İznik'in, Hristiyanlığın önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, Keşiş Kalinikos'a İznik çinisi el yapımı tabak hediye etti. Keşiş Kalinikos da ziyareti dolayısıyla Bağış'a teşekkür ederek, tüm insanların kardeşliği için her gün dua ettiklerini söyledi.

Başmüzakereci Bağış, daha sonra Büyükada'nın en üst noktasındaki yangın gözetleme kulesi Adakule'ye çıkarak, burada çay içti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

-OĞLU KUZEY IRAK'TA KAYBOLAN ANNEYE DESTEK-

Bu arada Egemen Bağış manastırdan çıktığı sırada, ismini vermek istemeyen bir kadın, inşaat mühendisi oğlunun Kuzey Irak'ta görev yaptığı sırada kaybolduğunu ve 19 Mart'tan beri kendisinden haber alınamadığını söyledi.

Bunun üzerine, Bağdat Büyükelçisini cep telefonuyla arayarak endişeli anneyle görüştüren Bağış, oğlunun bulunması için elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.