"Baba bile bu kadar sır tutmaz"

"Baba bile bu kadar sır tutmaz"
 Erhan Başyurt ile Perde Arkası programının bu hafta mercek altına aldığı konu dünya diplomasi tarihine bomba gibi düşen Wikileaks belgeleri...BUGÜN...

 

Erhan Başyurt ile Perde Arkası programının bu hafta mercek altına aldığı konu dünya diplomasi tarihine bomba gibi düşen Wikileaks belgeleri...

BUGÜN Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt'un moderatörlüğünü yaptığı ve BUGÜN TV ekranlarının merakla beklenen programı Perde Arkası bu hafta dünya gündemine bomba gibi düşen Wikileaks belgelerini mercek altına aldı. Program konuklarından Gülay Göktürk internet sitesi aracılığıyla dünya kamuoyuna açıklanan belgelerin ABD'nin uluslararası imajına darbe niteliğinde olduğunu söyledi. Göktürk, "Açıklanacağı söylenen belge sayısı 250 bin şimdiye kadar 243 sayfa belge yayınlandı. Bu bile kıyamet koparmaya yetti. Amerika bu kadar  bilgiyi nasıl dünyadan gizlemeyi başardı inanılır gibi değil. Baba bile bu kadar sır saklamaz. Ancak hiçbir sır da sonsuza kadar sır olarak da kalamaz. Bunu en bariz şekilde gördük" dedi.

ARKASINDA GİZLİ GÜÇLER Mİ VAR

Dünyanın en güçlü devleti olarak bilinen ABD'nin gizli kayıtlarının bir anda dünya kamuoyunun önüne saçılması "bunu yapanların arkasında gizli güçler mi var?" sorusunu da akıllara getiriyor. Programda bu sorunun da cevabı arandı. Program konuklarında Star gazetesi genel yayın yönetmeni Mustafa Karaalioğlu, "3-5 kişi olduğu söylenen bu kişilerin nasıl olupta bu bilgileri ele geçirebildiği bir muamma. Arkasında başka güçlerin olduğu ihtimalini güçlendiriyor" şeklinde konuştu.

GERÇEK SIRLAR ABD'NİN GİZLİ KASASINDA MI?

Yayınlanan belgelerde en çok ismi geçen ülkenin Türkiye olması kafaları karıştırıyor. Bu belgelerin sızdırılmasında hedefin Türk-Amerikan ilişkilerinin zarar görmesinin mi istendiği konusu programın öne çıkan konularından biri oldu. BUGÜN gazetesi genel yayın yönetmeni Erhan Başyurt bu noktanın gözden kaçırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Dünya gündemini bir anda değiştiren Wikileaks belgeleri ne kadar güvenilir? Bu bir küresel manüplasyon mu? Bundan sonra bu tarz yayınlanan belgelere kamuyoyu nasıl yaklaşmalı? Bu soruların cevapları da programın analiz ettiği konular arasındaydı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.