Aykut Işıklar'dan Oktay Ekşi'ye tepki

Aykut Işıklar'dan Oktay Ekşi'ye tepki
Bugün Gazetesi yazarı Aykut Işıklar, Hürriyet Gazetesinden kovulduktan sonra CHP'den vekil olan Oktay Ekşi'ye sert çıktı. İşte o yazı:Oktay Ekşi...


Bugün Gazetesi yazarı Aykut Işıklar, Hürriyet Gazetesinden kovulduktan sonra CHP'den vekil olan Oktay Ekşi'ye sert çıktı.

 

İşte o yazı:

Oktay Ekşi vicdanın hiç mi sızlamıyor?

Mehmet Atalay yıllarca görev yaptığı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde çok başarılı olmuştu.

Son yıllarda Basın İlan Kurumu genel müdürü olarak neler yaptığını, kuruma nasıl canlılık getirdiğini de görüyoruz. Ama siz bunu İstanbul medyasına değil, Anadolu yerel medyasına sorun. Özetle müthiş bir bürokrat. Mehmet Atalay gibi 20 bürokratımız olsa, Türkiye'nin yeri başka olur.

Gazetecilikten gelme, hatta sıradan bir muhabir olarak yola çıktığı için de gazetecileri çok iyi anlar ve tanır. Bu yüzden geçen yıl çok önemli ve duygusal bir adım attı. Evsiz gazetecilere yani aldığı maaşın yarısını kiraya vermek zorunda kalanlar için bir proje hazırlattı.

Evsiz gazeteciler bir miktar peşin verip, kira gibi ödemek koşuluyla ev sahibi olacaktı. TOKİ zaten şimdiye dek yanılmıyorsam 600 bin Türk ailesine böyle imkân yaratmıştı. Bir avuç gazeteciye neden ev yapıp satmasın...

TOKİ de olur işaretini verince, arsa arandı, projeler çizildi, sonunda iş ödeme planına geldi. Bağış değil, krediyle ev sahibi etmek... Evi olmayıp ev almak isteyen gazetecilere çağrı yapıldı, talepler alındı filan derken yaklaşık bir yıl geçti. İşin sonuna gelindi. Geçen hafta da bir basın toplantısında her şey halk ile paylaşılacaktı. Ama son dakikada basın toplantısı ileri bir tarihe ertelendi.

Hemen ertesi gün de Ankara'dan bir haber ortaya yayıldı. Yıllarca Hürriyet Gazetesi'nde başyazarlık yapan, Basın Konseyi'nin kurucu başkanı şimdilerde de CHP İstanbul Milletvekili olan Oktay Ekşi ağabeyimiz gensoru önergesi vermiş. Başbakan'ın yanıt vermesini istemiş. Gazetecilere verilecek evlerin hesabını sormuş. Açıkçası "Sen devletin parasıyla nasıl olur da gazetecilere ev yaptırırsın" diyor..
.
Güler misin ağlar mısın? Bu yanlış soruyu soran kişi Oktay Ekşi ağabeyimiz... Yıllar gözümün önünden film gibi geçti ve sadece 'pes' diyebildim. Tabii merak da ettim, CHP'li milletvekili arkadaşlarından birisi çıkıp da Oktay Bey, "Gariban gazetecilerin eviyle neden uğraşıyorsun" diye sormaz mı, hatırlatmaz mı?

Tüm gazetecileri suçluyor

Belli ki Oktay Ekşi, Hürriyet'ten gönderilişini hâlâ kabul edemiyor. Bunun suçlusu olarak da tüm gazetecileri görüyor. Belki de 100 yaşına kadar yazmak istiyordu. Şuna çok eminim. Hiçbir konuda düşüncesini söylemeyen, hep güçlüden yana olan, ne kokan ne bulaşan ama kafasını da uzatıp ne oluyor diye merak etmeyen Oktay Ekşi'nin verdiği bu soru önergesi basın tarihine geçti.

Çok yaşlandı unuttu galiba diyemeyeceğim çünkü hiç bilmiyordur. Daha önce gazeteciler birçok kez böyle ev sahibi oldu. Örneğin 70'li yıllarda Maltepe Belediyesi'nin CHP'li başkanı rahmetli Yalçın Kızılay, Hürriyet çalışanlarını ev sahibi yapmıştı. Sabah Gazetesi çalışanlarına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Nurettin Sözen, Alibeyköy'de arsa vermişti.

Yanılmıyorsam CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de Gazeteciler Cemiyeti'ne Ataşehir'de arsa verdi. Sarıyer Belediyesi de magazin gazetecilerine Maslak'ta arsa verdi. Arsalar kooperatif kurup ucuz ev yapmaları için verildi. İyi niyetle, vatandaşa hizmet olarak. Oktay ağabeyin daha Ankara'da olduğu yıllarda, Esentepe ve Ulus'un Allah'ın dağı olduğu zamanlarda gazetecilere arsa verilmişti. Levent'teki Spor Yazarları Tesisleri nasıl yapıldı acaba?

Ekşi, 27 Mayıs darbecilerinin seçtiği Danışma Meclisi Üyesi idi. O zamandan beri vatana millete hizmet(!) ediyor. Ama hep çevresine at gözlüğüyle bakarak. İş galiba yine sevgili eşi Sayın Prof. Dr. Aysel Ekşi'ye düşüyor. Oktay ağabey, Aysel abladan çok çekinir...

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.