Avukatlar Meclis'e yürüdü

Avukatlar Meclis'e yürüdü
 TBMM'de yarın görüşülmesi beklenen İç Güvenlik Yasa Tasarası'nı protesto eden avukatlar TBMM'ye yürüdü.Ankara Adliyesi önünde toplanan yaklaşık...


 

TBMM'de yarın görüşülmesi beklenen İç Güvenlik Yasa Tasarası'nı protesto eden avukatlar TBMM'ye yürüdü.

Ankara Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 2 bin avukat 'İç Güvenlik Yasa Tasarısını' protesto için TBMM'ye doğru yürüyüşe geçti. Yoğun güvenlik önlemli altında avukatlar TBMM Dikmen girişine yürüdü. Yürüyüşe Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra CHP'li milletvekilleri de katıldı.

Yürüyüş öncesi Mersin'de vahşice öldürülen Özgecan Aslan için saygı duruşunda bulunuldu.   Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, yürüyüşte İç Güvenlik Paketi'ni eleştirerek "Şuan da Meclis’teki paket Faşizmin yasallaşması paketidir. Şuandaki paket olağanüstü bir yönetim olan sıkı yönetimin yasallaşması anlamına gelmektedir. Meclis gruplarını ziyaret ettik. Eğer Türkiye’nin bütün baroları bu pakete karşıysa partilerin buradan çıkarması gereken bir ders vardır." şeklinde konuştu. 

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, kendisinin de 20 yaşında bir kızı olduğunu belirterek, "20 yaşında gencecik bir genç kızımızın ben de bir babayım ve benimde bir kızım var. Canavarca hislerle öldürülmesi, tecavüz edilmesi, alçakça yakılması hepimizin yüreğini parçaladı. " diye konuştu. 

İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.