Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı Türkiye'de

Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı Türkiye'de
 Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı Amra Babiç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam ile çalışma yemeğinde bir...


 

Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı Amra Babiç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Serdar Çam ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

 

 

Avrupa'nın ilk başörtülü belediye başkanı Amra Babiç, seçimleri kazanmasının Bosna Hersek ve Avrupa Birliği (AB) için önemli bir örnek oluşturduğunu belirterek, "Hem İslami şartları yerine getirmeye çalışan bir insan hem de Avrupalı bir bayan olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

 

Babiç, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ile çalışma yemeğinde bir araya geldi.

 

Çam, burada yaptığı konuşmada, Balkanlar'da birçok acı tecrübenin yaşandığına dikkati çekerek, bu tecrübelerin diğer ülkeler için ders ve nasihate dönüşmesi gerektiğine dikkati çekti. TİKA olarak huzuru ve barışı önceleyerek faaliyetlerini sürdürdüklerini anlatan Çam, şunları söyledi:

 

"Avrupa'daki Müslümanlar olarak adlettiğimiz Boşnaklar için çok özel sorumluluklarımız var ve bunun farkındayız. Bir taraftan Sırp ve Hırvat komşularıyla iyi ilişkiler geliştirip komşuluklarını gösterecekler, diğer taraftan da tarihi ve kültürel sorumluluklarının gereği olan yaşamlarını sürdürecekler. Prensip olarak pozitif yaklaşarak olayları çözmek lazım. Geçmişte bazı acılar yaşandı diye gelecekte de yaşamak gerekmez. Dolayısıyla Bosna Hersek'te de bu barış projesi en güzel şekilde devam edecektir."

 

Visoko Belediye Başkanı  Amra Babiç ise, Visoko'nun küçük bir şehir olduğunu fakat şehirlerinin birçok ilke imza attığını belirterek, Ortaçağ'da Bosna Hersek'te kurulan ilk devletin temellerinin Visoko'da atıldığını söyledi. Visoko halkının o tarihten bu yana barış ve huzur içinde yaşadığını ifade eden Babiç, "Visoko her zaman hoşgörü ortamı olarak bilinmektedir. Bundan dolayı önümüzdeki süreç içinde işlerimiz barış ve huzur ortamı içinde gerçekleştirmek istiyorum. AB yolunda önemli bir mesafe katetmekteyiz. Benim bu seçimlerde zafer kazanmam hem Bosna Hersek hem de AB için güzel bir örnektir. Hem İslami şartları yerine getirmeye çalışan bir insan hem de Avrupalı bir bayan olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.