Avrupa Konseyi'den bir iyi bir kötü not?

Avrupa Konseyi'den bir iyi bir kötü not?
Türkiye'de dün yapılan milletvekili genel seçimlerini izleyen Avrupa Konseyi ile AGİT gözlem heyeti, seçim sürecinin "demokratik ve çoğulcu" olduğunu...




Türkiye'de dün yapılan milletvekili genel seçimlerini izleyen Avrupa Konseyi ile AGİT gözlem heyeti, seçim sürecinin "demokratik ve çoğulcu" olduğunu açıklarken medya eleştirilerini açıkladı.

Strasbourg'da yayımlanan ortak açıklamaya göre, iki kuruluşun gözlemcileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin büyük bir farkla kazandığı seçimlerin "sükunet içinde" ve "profesyonel biçimde" geçtiğini belirterek, hükümet tarafından yapılan reformların "seçim sistemini iyileştirdiğinin" görüldüğünü kaydetti.

Türkiye'deki seçimlere 30 kadar ülkeden, 61'i parlamenter 70'den fazla gözlemci gönderen iki teşkilatın açıklamasında, buna karşın yürürlükteki yasaların bazı unsurlarının, ifade özgürlüğünü sınırlayarak, medyanın ve siyasi partilerin faaliyetlerini kısıtlamayı sürdürdüğü ifade edildi.

"Muhalefet partileri, iktidar partilerinden bariz şekilde çok daha az medyada yer alma imkanından yararlanabildiğinden yakınıyor" diyen gözlemciler, açıklamada, Türkiye'de 50'den fazla gazetecinin tutuklu veya soruşturulmakta olmasından üzüntü duyulduğunu dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.