ATİB‘li Kadınlar Aile ve Sosyal Politikalar Ateşemizi Ziyaret Etti

ATİB‘li Kadınlar Aile ve Sosyal Politikalar Ateşemizi Ziyaret Etti
 ATİB Kadınlar Teşkilatı T.C. Düsseldorf Aile ve Sosyal Politikalar Ateşesi  Dr. Sevinç Sanioğlu’nu  makamında ziyaret etti.Ataşelik görevine...

 

ATİB Kadınlar Teşkilatı T.C. Düsseldorf Aile ve Sosyal Politikalar Ateşesi  Dr. Sevinç Sanioğlu’nu  makamında ziyaret etti.

Ataşelik görevine 1 Şubat 2016 itibarıyla tayin edilen Dr. Sevinç Sanisoğlu kendisini  tebrik etmek üzere ziyaretine gelen ATİB Kadınlar Teşkilatı heyetine çalışmaları hakkında geniş bilgi verdi.

ATİB Kadınlar Teşkilatı Başkanı Hacer Diker,  Türk toplumunun en sağlam nüvesi olan aileye  yönelik bir kurumun açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  ATİB olarak  Avrupa’nın birçok ülkesinde sosyal, kültürel ve eğitim alanında hizmet verdiklerini, ancak Türk toplumunu ve kültürünü yakından tanıyan sosyalog, pedagog ve psikolog gibi kalifiyeli uzmanlar bulmak konusunda güçlük çektiklerini,  yeni kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Ateşeliği’nin bu alanda sivil toplum kuruluşlarına yardımcı olacağını umduğunu belirtti.  

Hacer Diker, ‘’ATİB Kadınlar Teşkilatı olarak birikim ve tecrübelerimizi paylaşmaya hazırız. Herşeyden önce tüm bu çalışmaları örnek kılacak veritabanı oluşturmanın şart olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.  Toplumun gücünü eğitimli kadınlardan aldığını ve artık kadınları her alanda sahada görmek istediğini belirten Diker, yeni ataşemize ATİB Kadın Teşkilatı olarak başarılar diledi.

ATİB Kadın Teşkilatı heyetini samimi biçimde karşılayan Dr. Sevinç Sanioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Ateşeliği’nin faaliyet  alanlarından bahsetti. Gerek ATİB gerek ATİB Kadınlar Teşkilatı ile işbirliği ve ortak toplantılar yapmaya her zaman hazır olduğunu söyledi. Ziyaret için ATİB Kadınlar Teşkilatı heyetine teşekkür eden Dr. Sanisoğlu; eğitimlerini Almanya’da almış, konularında uzman personel ile hangi alanlarda hizmet vereceklerini anlatı:

  • Aile ve sosyal hizmetler alanlarında danışmanlık ve koordinasyon hizmeti vermek
  • Aile, çocuk, genç, kadın, engelli, yaşlı ve diğer dezavantajlı grupların sosyal hakları ve sunulan hizmetler konusunda bilgilendirme ve yönlendirmede bulunmak
  • Gençlik daireleri (Jugendamt) ile alakalı sorunlarda bilgilendirme, yönlendirme, gerektiğinde taraflar arasında aracılık yapmak ve çözüm sürecine katkıda bulunmak
  • Koruyucu aile (Pflegefamilie) olmayı özendirmek, koruyucu aile ve koruyucu aile adaylarına rehberlik ve danışmanlık
  • Engelli ve yaşlı hakları ve bakım hizmetleri konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek (huzur evleri, rehabilitasyon, destekli yaşam, evde bakım vs.)
  • Kadına karşı şiddet ve kadınların karşılaştıkları diğer sorunlarda rehberlik, danışmanlık ve yönlendirme hizmeti vermek
  • Uyuşturucu, alkol, kumar ve diğer bağımlılıklar ile vasilik (gesetzliche Betreuung) ihtiyacı konusunda rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.