Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na: O telefonlarda kim kime ne demiş, açıkla...

Atalay'dan Kılıçdaroğlu'na: O telefonlarda kim kime ne demiş, açıkla...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik 'köstebek' suçlamasına tepkisini dün de sürdürdü.Kılıçdaroğlu'nun,...



Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik 'köstebek' suçlamasına tepkisini dün de sürdürdü.

Kılıçdaroğlu'nun, "Deniz Feneri e.V baskınından önce koruma müdürü Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı aradı" iddiasını hatırlatan Atalay, "İçişleri Bakanı'nın ofisinden veya bakanlıktan bir belediye başkanına herhangi bir zamanda telefon edilmesi çok normal bir şeydir." dedi. Ardından CHP liderini görüşmenin içeriğini açıklamaya çağırdı: "Gizli olan dosya onun elinde. Bu telefonlarda kim kime ne söylemiş?"

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, dün NTV'de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'köstebek' suçlamasına ilişkin soruları cevapladı. Kılıçdaroğlu'nun aynı iddiaları Somali ziyareti sırasında da öne sürdüğünü, kendisinin de o zaman açıklama yaptığını hatırlattı. "Kendi onuruna düşkün olmayanlar, başkalarının onuru ile kolay oynarlar." diyen Atalay, Kılıçdaroğlu'nun iftira attığına işaret etti. "Burada zerre kadar insani bir tavır yok. Böyle iftirayla, yalanla daha hiçbir şeyi ispatlanmamış gizli olan soruşturma dosyaları ile insanları böyle suçlamak bir anamuhalefet liderine yakışan ağırlık değildir. Bu bir acizliktir. Burada söylediği her şey inanın bir kurgudur, yalandır, iftiradır." diye konuştu.

Beşir Atalay, 1999 yılında bazı medya mensupları ile bir şirket kurduğu yönündeki iddiaya ise şirketin 1999 yılı Ocak ayında kurulduktan bir yıl sonra kendisinin ayrıldığını, 1 TL'lik hisse bedelini de devrettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'nun Deniz Feneri Derneği tarafından basımı üstlenilen ve 10 bin adet bastırılan Dernekler Mevzuatı adlı yayınla ilgili iddialarına ilişkin de bu yayının İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi'nde hazırlandığını ve 2006 yılında kendisinin bakanlığından önce basıldığını kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, CHP liderinin 'köstebek' iddialarıyla ilgili başka belgeleri de açıklayacağına ilişkin sözlerine de şu karşılığı verdi: "Lütfen elinde ne varsa açıklasın. Hiç çekinmesin hemen açıklasın. İkincisi bu tür şeylerden bizim bilgimiz olmaz. Verilen tarihler falan da yanlış. O konuşmalar dediği o tarihlerde değil yani. Çok farklı tarihlerdeymiş." Avukatlarının Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını incelediğini ve dava açılacağını da ifade eden Beşir Atalay, şöyle devam etti: "Türkiye, böyle bir anamuhalefet partisine ve anamuhalefet partisi liderine layık değil. Bir anamuhalefet partisi genel başkanını düşünün. Grup toplantısında elinde tamamen gizli olan, gizlilik durumunda olan soruşturma dosyasını sallayarak hiçbir şey açıklamadan, işe yarar hiçbir şey açıklamadan böyle bir duruma düşüyor."

TERÖRLE MÜCADELEDE BÜTÜN KURUMLAR, EŞGÜDÜM İÇİNDE ÇALIŞIYOR

Beşir Atalay, terörle mücadeleye ilişkin soruları da cevapladı. Sınır ötesi operasyonların devam ettiğini ve edeceğini belirterek, "Güvenlikle ilgili hiçbir boşluğumuz olmayacak." dedi. Kuzey Irak'ın terör üssü olmaktan çıkacağını da vurgulayan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörün, Kürt sorununun ve ülkemizde kangren olmuş sorunların çözümü için uygun bir zamandır diyoruz. Seçim sonrası güçlü bir iktidar ve şu anda iyi bir atmosfer var. Bu vesileyle ilk defa burada söylüyorum ben, bir ekibimiz var bu konu üzerinde iyi çalışan. Kurumlarımızın hepsinin eşgüdüm içinde çalıştığı bir dönemi yaşıyoruz. Devletin bütün mekanizmaları ortak bir strateji üzerinde ve çok ciddi bir uyum içerisinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Sadece operasyon ve güvenlik süreci devam ediyor, KCK'lar, öbürleri gibi algılanmasın. Biz diğer boyutları bütün derinliği ve bütün kapsamıyla çalışıyoruz." ANKARA ZAMAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.