ASKON'da KOSGEB Faaliyetleri Anlatıldı

ASKON'da KOSGEB Faaliyetleri Anlatıldı
ADANA (İHA) - KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu, hedef kitleye dönük yürütülen hizmet, faaliyet ve projelere etkin bir şekilde katıldıklarını söyledi.Anadolu...



ADANA (İHA) - KOSGEB Adana İl Müdürü Hamit Sucu, hedef kitleye dönük yürütülen hizmet, faaliyet ve projelere etkin bir şekilde katıldıklarını söyledi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi'nin düzenlediği 'KOSGEB faaliyetleri' konulu etkinliğe katılan Sucu, kurum olarak KOBİ'lere verdikleri Ar-Ge ve inovasyon destekleri hakkında bilgiler vererek, bu desteklerden yararlanma şartlarını anlattı.

Sucu, "Müdürlüğümüz kurulduğu 1992 yılından bu güne kadar, KOSGEB?in hedef kitleye dönük yürüttüğü bütün hizmet, faaliyet ve projelere etkin bir şekilde katılmaktadır. Kuruluşu gerçekleştirilen metal laboratuvarı ile Adana ve çevre illerinde makine ve metal sektörüne önemli katkılar sağlamaktadır? dedi.

Laboratuvarın, 2010 yılında yapılan modernizasyon ve yeni yatırımlarla, TS EN ISO 17025 Standardı kapsamında akredite olduğunu belirten Sucu, "Uluslararası geçerlikte test ve analiz hizmetlerini sürdürmektedir. 2003 yılında, bir AB Projesi olarak Organize Sanayi Bölgesinde, Tekstil Kalite Kontrol Laboratuvarı kurulmuştur. 2006 yılında akredite olan Tekstil Laboratuvarı, Aralık 2011?de ÇÜ OSB Teknik Meslek Yüksekokuluna, KOBİ?lere sunduğu hizmetlere ilaveten eğitim amaçlı kullanılmak üzere devredilmiştir" diye konuştu.

2004 yılında Dünya Bankası projesi olarak kurulan Adana İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM) özellikle yazılım sektöründe iş fikri olan girişimcilerin iş kurdukları ve istihdam sağladıkları bir kuluçkalık olarak faaliyetini sürdürdüğünü ifade eden Sucu, İŞGEM?de girişimcilerin 3 ila 5 yıl arasında kalarak mezun olup, hayatiyetlerini piyasa şartlarına göre sürdürdüklerini kaydetti.

ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan da "Mesleğimiz ve meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlamak amacı ile sürekli meslek içi eğitimlerimizi sürdürmekteyiz. Öte yandan meslektaşlarımızın ihtiyaç duyduğu konular ile ilgili bilgilendirmek amacı ile bu tür etkinlikleri gerçekleştiriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.