Aşağılık saldırılar sürüyor

Aşağılık saldırılar sürüyor
ŞRİNAGARHindistan'ın işgali altındaki Cammu-Keşmir eyaletinde binlerce kişi, bir Hindistan dergisinin Kabe'nin fotoğrafını oyun kağıdının üzerinde...

ŞRİNAGAR

Hindistan'ın işgali altındaki Cammu-Keşmir eyaletinde binlerce kişi, bir Hindistan dergisinin Kabe'nin fotoğrafını oyun kağıdının üzerinde yayımlamasını protesto etti. Polis, eyaletin yazlık başkenti Şrinagar'da toplanan, fotoğrafın yayımlandığı India Today dergisini yakan ve kendilerine taş atan göstericilere coplar ve göz yaşartıcı bombayla müdahalede bulundu.

Gösteri sırasında 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Polisin, azınlık dinlerine ilişkin makalesinde bir oyun kağıdına basılmış Kabe fotoğrafı yayımlayan India Today dergilerine el koyarak, derginin eyalette satışını yasakladığı kaydedildi.

Bu kez Pakistanlı çocuklar ayağa kalktı

Pakistan'ın liman kenti Karaçi'de onbinlerce çocuk, İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanmasını protesto etti.Yaşları 8 ila 12 olan çocuklar, ABD, İsrail ve Danimarka bayraklarına sarılı bir tabutu yaktı, ?'karikatüristlerin asılması'' yönünde sloganlar attı.

Gösterinin Pakistan'ın en büyük partisi olan Cemaat-i İslam tarafından düzenlendiği belirtildi.

Bu arada, muhalefetteki ittifakın genel sekreter yardımcısı Liyakat Baluç, AB'nin, karikatürlerin Müslümanlar tarafından saldırı olarak görülmesinden üzüntü duyduğu yolundaki açıklamasından memnun olduklarını bildirdi.


Dr. Necmettin Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.