'Artık internet medyası var'

'Artık internet medyası var'
 Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Radyo dinlemek, televizyon seyretmek, gazete okumak hepsi internet üzerinden yapılabiliyor. Artık yeni medya var, sosyal...


 

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Radyo dinlemek, televizyon seyretmek, gazete okumak hepsi internet üzerinden yapılabiliyor. Artık yeni medya var, sosyal medya var, internet medyası var" dedi.

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bugün editöryal bağımsızlık, basın özgürlüğü, basın ahlakı, demokratik basın gibi kavramları konuşuyorsak, bunların hepsinin atıf yaptığı, insan faktörüdür" dedi.

Akdoğan, Rixos Otelde, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneğinin düzenlediği "Medya Oscarları" ödül törenindeki konuşmasında, "Marifet iltifata tabidir" diyerek, verilecek ödüllerin gazetecilik alanında elde edilen başarıların artarak devam etmesini sağlayacağını söyledi.

 Türkiye'de radyo ve televizyonun çok eskilere uzanan bir geçmişi olduğunu hatırlatan Akdoğan, 1927'de ilk radyo yayınının başladığını, Cumhuriyetin gelişimiyle radyoculuğun da geliştiğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, iletişimin bu kadar gelişmediği zamanlarda radyoların çok önemli roller oynadığını kaydetti.

Televizyon yayınının 1968'de başladığını anımsatan Akdoğan, "Televizyon başlayınca radyonun pabucu dama atılır' diye düşünülüyordu ama öyle olmadı. Radyolar hala çok etkili. Bugün radyo dinlenme oranlarında Avrupa'da 3. sıradayız. Radyo, televizyonculuk 90'lı yıllara geldiğimizde ikinci baharını yaşadı. Özel radyo ve televizyonlar yayın hayatına başladı. Bugün kayıtlı bin 500 civarında radyo ve televizyona sahibiz" ifadelerini kullandı.

- "Son dönemde baş parmak çok etkili"

Akdoğan, daha sonra internetle tanışıldığına ve internetin bütün medya sektörünü değiştirdiğine işaret ederek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Artık radyo dinlemek, televizyon seyretmek, gazete okumak hepsi internet üzerinden yapılabiliyor. Konvansiyonel medya gibi görülüyor radyo ve televizyon. Artık yeni medya var, sosyal medya var, internet medyası var. Ahmet Haşim'in bir yazısı var 'Baş Parmak' diye. 'Baş Parmak medeniyeti' der. Batı medeniyetinin gelişiminde birçok icatta baş parmağın çok etkili olduğunu söyler. Gerçekten de son dönemde baktığımızda bu baş parmak, işaret parmağı çok etkili. Akıllı telefonlarda, Ipad'lerde, televizyon, radyo, gazeteler, bugünün nesli o başparmağıyla dünyayı oynattığını, istediğinin bir anda önüne serildiğini düşünüyor. Modern insanın gücü, masallardaki hükümdarla sanki yarışıyor. Bir tıkla bütün dünya gözünüzün önüne geliyor, ayaklarınızın önüne seriliyor."

Teknolojinin ve medyanın imkanlarının geliştiğini belirten Akdoğan, öte yandan insanın sihirli  dokunuşunun değişmediğini, insan faktörünün çok önemli olduğunu aktardı.

Akdoğan, "Bugün editöryal bağımsızlık, basın özgürlüğü, basın ahlakı, demokratik basın gibi kavramları konuşuyorsak, bunların hepsinin atıf yaptığı, insan faktörüdür" diyerek, medya üzerinden devam eden tartışmaların temel unsurunun insan faktörü olduğunu ifade etti.

Bu yüzden gecede ödüle layık görülenlerin emeklerinin takdire layık görülmesinin çok önemli olduğunu belirten Akdoğan, ödül alanlara başarılar diledi.

-  Bakan Şimşek'ten Komiser Ömer'e MASAK desteği

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de yılın televizyon dizisi seçilen "Kara Para Aşk" ve aynı dizideki rolüyle yılın kadın oyuncusu ödülüne layık görülen Tuba Büyüküstün'e ödülünü verirken, "Komiser Ömer, gerçekten kara parayla mücadele etmek istiyorsa, buradan kendisine söylüyorum, MASAK olarak her türlü desteği vereceğimize söz veriyorum" dedi.

Yılın şov programı ödülüne de "Güldür Güldür Show" layık görüldü. Şimşek, ödülü Ali Sunal'a takdim ederken, yoğun temposundan dolayı televizyon seyredemediğini söyledi.

Bu programa katılacağı için Bakanlıkta bir araştırma yaptığını anlatan Şimşek, "Güldür Güldür'ü seyrediyor musunuz? dedim. Hepsi, 'bir numara' dedi. Bizim şoför, koruma... Dedim ki normalde polisler Kara Para Aşk'ı seyreder, 'O da güzel' ama 'Şov programı olarak bu bambaşka' dediler. Çok ünlüleri davet ediyormuşsunuz, bizi hiç davet etmediler. Herhalde biz o kadar ünlü olmadık. İşin espri tarafı, bizi davet etmeyin. Maliye Bakanını gördükleri için belki gülmezler" diye konuştu.

RTGD Başkanı Deniz Güçer de gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve derneğin yönetim kuruluna teşekkür etti.

Yılda bir kere bile olsa derneğin Ankara'da siyasetin önemli isimleriyle, ekranların sevilen yüzlerini ve radyoların sevilen seslerinin farklı bir ortamda bir araya gelmesinin kendilerini mutlu ettiklerini ifade eden Güçer, geceye katılanlara şükranlarını sundu.

Geceye, Gençlik ve Spor Bakanı Çağaltay Kılıç, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Cemalettin Haşimi, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

- Gecede ödül alanlar şöyle:

Yılın Ana Haber Bülteni: Show TV Ana Haber Bülteni

Yılın Sabah Programı: Çalar Saat

Yılın Spor Programı: Artı Futbol

Yılın Yarışma Programı: O Ses Türkiye

Yılın TV Dizisi: Kara Para Aşk

Yılın Show Programı: Güldür Güldür Show

Yılın Gece Programı: Burada Laf Çok

Yılın Kadın Oyuncusu: Tuba Büyüküstün

Yılın Erkek Oyuncusu: Sarp Levendoğlu

Yılın Magazin Programı: Söylemezsem Olmaz

Yılın Radyosu: Karnaval Radyo

Öte yandan jüri özel ödülüne 7 Güzel Adam, Kon TV, Türk Yıldızları Belgeseli, Cem Ceminay ile TRT Film Projesi layık görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.