Arif Sezer Kadınlarımız bizim ?Hanlarımız?dır

Arif Sezer  Kadınlarımız bizim ?Hanlarımız?dır
 CHP Ceyhan belediye Başkan adayı Orman eski bakanı Arif Sezer 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.Sezer mesajında dünya kadınlar...

 

CHP Ceyhan belediye Başkan adayı Orman eski bakanı Arif Sezer 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Sezer mesajında dünya kadınlar Gününün önemine değinerek, ?Türkler tarih boyunca kadınlarına önem vermişlerdir. Türklerin kadınlarına verdikleri önemin ispatı tarih boyunca devlet yöneten kurultay üyeliğinde kadının önemi ile vurgulanmıştır. Kurultayın asil üyesi olan Türk kadını kurultayın aldığı savaş kararını bile bozabilecek kadar güçlüdür.? Dedi.

Yeryüzünde kadınlarına ?Han?ım diyen bir başka ulusun olmadığını vurgulayan Arif Sezer,? sadece Türkler, kadınlarına ?Hanım? diyerek hanlık payesi vermişlerdir. Diğer uluslar ve halklar kadınlarına ikinci hatta üçüncü sınıf insan gözüyle bakarlarken Türkler tarih boyunca onlara ya ?Ese?, ya ?Ece? diyerek kutsiyet izafe etmişlerdir. Türk kadını ulusun ve törenin koruyucusu ve kollayıcısıdır.

Hangi makam ve mevkide olursak olalım kadınlarımızın makamı bizden daha yüksektedir. Onlar bizim Hanlarımız, hanımlarımızdır? dedi.

Dünya siyaset tarihinde ilk kez cumhuriyet tarihinde kadına seçme ve seçilme hakkının tanındığını hatırlatan Arif Sezer, Bu da Gazi Mustafa Kemal Atatürk?ün Türk ulusunun tarihinin derinliklerinden gelen bir geleneği yeniden hayata aktarmasıdır. O devirde Türk kadını seçme ve seçilme hakkına sahip iken, bu gün medeni dediğimiz Fransa ve İngiltere gibi batı ülkelerinde kadının seçme ve seçilme hakkı yoktu? dedi.

Türk ulusunun anaerkil yapısına da dikkat çeken Arif Sezer, Kadınlar gününü kutlarken, onları kutlamanın bir güne mahsus olmaması gerektiğini de belirterek ? kadınlarımızın her günü kutlu olmalıdır. Kadınlarımızı anmak, yad etmek, önemlerini hatırlamak için bir tek gün yeterli değildir. Onlar hayatımızın her anında zaten kutludurlar? dedi.

Bu mantık içerisinde Dünya Kadınlar Gününü kutladığını belirten Sezer, ?! Türk kadını bir gün mutlaka layık olduğu yere gelecektir.Türk ulusunun ve Türk devletinin bekası için bu gereklidir. ? dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.