'Ar-Ge merkezi sayısı 250'ye ulaştı'
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Işık, "Sayıları 249 olan Ar-Ge merkezlerimize bir yenisi eklendi. 250. Ar-Ge merkezi belgesi, tekstil makineleri imalat sektöründe faaliyet gösteren Has Group Makine Endüstrisi AŞ'ye verildi." dedi.
ANKARA (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Sayıları 249 olan Ar-Ge merkezlerimize bir yenisi eklendi. 250. Ar-Ge merkezi belgesi, tekstil makineleri imalat sektöründe faaliyet gösteren Has Group Makine Endüstrisi AŞ'ye verildi." dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AA muhabirine Ar-Ge merkezleri̇ne ilişkin yaptığı açıklamada, Ar-Ge ve inovasyonun günümüzde rekabetin vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldiğini belirterek, etkin Ar-Ge teşvikleriyle sanayisi desteklenen ülkelerin, dünya rekabet sıralamasında en üst sevilerde yer aldığını ifade etti.
Işık, Türkiye'de son yıllarda, kamu ve diğer çeşitli kaynaklar yoluyla Ar-Ge, yenilik projelerinin ve inovatif fikirlerin desteklenmesine yönelik ciddi anlamda harcama yapıldığına işaret ederek, "Ülke olarak beklentimiz, yapılan harcamaların ülkemize katma değer yaratacak ve uluslararası pazarlardaki rekabet gücümüzün artırılmasına katkı sağlayacak, yüksek teknoloji içeren ürünlere dönüşmek suretiyle ticarileşmesidir." diye konuştu.
"Ar-Ge merkezleri 29 ilde ve 26 farklı sektörde faaliyette"
Bu kapsamda, Ar-Ge merkezi kuran işletmelere, Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ile sağlanan teşvik ve muafiyetlerin, ülkede özel sektörün Ar-Ge alt yapısının oluşmasına ve ekosistemin güçlenmesine ciddi katkı sağladığını vurgulayan Bakan Işık, "Bu gün itibarıyla sayıları 249 olan Ar-Ge merkezlerimize bir yenisi eklendi. 250. Ar-Ge merkezi belgesi, tekstil makineleri imalat sektöründe faaliyet gösteren Has Group Makine Endüstrisi AŞ'ye verildi." ifadesini kullandı.
Işık, böylece 29 ilde ve 26 farklı sektörde faaliyet gösteren Ar-Ge merkezi belgesine sahip işletmelerde yaklaşık 26 bin 500 Ar-Ge personeli istihdam edildiğini, 5 bine yakın proje yürütüldüğünü, bin 60 tescilli patent ile 4 bine yakın patent başvurusu bulunduğunu kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.