Antika saat, 200 yıldır böyle koruma görmedi...

Antika saat, 200 yıldır böyle koruma görmedi...
Burdur'da antika savaşı...Vali Süleyman Tapsız, geçen şubatta gerçekleştirdiği köy ziyaretleri kapsamında Günalan Köyü'ne de gitti. İnceleme sırasında...



Burdur'da antika savaşı...


Vali Süleyman Tapsız, geçen şubatta gerçekleştirdiği köy ziyaretleri kapsamında Günalan Köyü'ne de gitti. İnceleme sırasında camide beğendiği antika bir saati 'Sergileyeceğim' diyerek köylülerden aldı, ancak makam odasına yerleştirdi. Tapsız, saatin önünde çekilen bir fotoğrafını da valiliğin web sitesine koydu. Bunun üzerine saatin iadesini isteyen Günalan sakinleri, sonuç alamayınca çareyi Ankara'da aramaya karar verdiler. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e mektup gönderen bir grup köylü, saatlerinin geri verilmesini istedi. Mektupta şu ifadeler yer aldı: 'Köy  camisinde 200 yılı aşkın süredir anıt- hatıra olarak çalışır halde hizmet veren saatimiz, Burdur Valisi Süleyman Tapsız tarafından bakımının yapılarak iade edileceği yazıyla bildirilerek alındı. Saatin, valilik makamında aksesuar olarak kullanıldığını basına yansıyan haberlerde gördük. Muhtarlığın girişimleri sonuç vermedi. Saatin, camideki yerine konulmasını arz ve talep ederiz.' Köylülerden Ahmet Kandemir de 200 yıllık saate, 77 bin TL değer biçildiğini ifade etti.

MUHAFAZA SAĞLADIK
Tepkilerin yersiz olduğunu belirten Vali Tapsız ise, şunları söyledi: Köyü ziyaret ettiğimizde söz konusu antika saat depodaydı. Bozuktu. Üç aylık çalışma sonunda restore ettirdik. Sonra da makama koyup muhafazasını sağladık. Eğer bu saat, restore edildikten sonra köye gönderilseydi, tarihi eser hırsızlarından onu kim koruyacaktı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün envanterine de işlenen bu saati koruma altına aldık. Biz devleti temsil ediyoruz. Devletin malını koruyoruz.

 

Mustafa KOZAK / BURDUR- AKŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.