'Anketlerde başkanlığa yüzde 50'nin üzerinde destek çıkıyor'

'Anketlerde başkanlığa yüzde 50'nin üzerinde destek çıkıyor'
 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç, başkanlık sisteminin konuşuldukça daha da yerleştiğini belirterek, anketlerde başkanlığa yüzde 50'nin üzerinde...

 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç, başkanlık sisteminin konuşuldukça daha da yerleştiğini belirterek, anketlerde başkanlığa yüzde 50'nin üzerinde destek çıktığını ifade etti.

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği'nin (EYAD) Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezinde düzenlediği Nurettin Topçu Maarif Mektebi Akademi Sohbetleri'nin "Türkiye Gündemi ve Yeni Anayasa" oturumunda yaptığı konuşmada, bu konudaki tecrübe ve birikimin yeni anayasaya yansıtılacağını vurgulayarak, bu doğrultuda Türkiye'de birçok araştırma ve anketin yapıldığını ifade etti.

 

Anketlerde halkın yüzde 95'e yakınının mevcut anayasanın değişmesini veya yenilenmesini istediğini aktaran Malkoç, "Bu muazzam bir başarıdır. Toplumun her kesiminin isteği ve arzusudur. İşte bizler de başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, TBMM'de bu konuyu arzu edenler de bir an önce Türkiye'nin omuzunda yük, ayağında ayak bağı olan, gözünde bağ olan, Türkiye'nin daha gelişmesini ve ilerlemesini engelleyen bu anayasadan kurtulmak istiyoruz. İnşallah bunu yapacağız." diye konuştu.

 

Düşündükleri yeni modelde çift meclisin olmayacağını aktaran Malkoç, "Tek meclis olacak. Çift meclis tecrübesi bizde çok kötü bir geçmişe sahiptir. Buna da bu topraklarda ihtiyaç yoktur." dedi.

 

"Anketlerde başkanlığa yüzde 50'nin üzerinde destek"

Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yanında bulunan, başkanlık için sunum yapan kişilerin toplumu yönlendirecek bir model önermediğini vurguladı.

 

"Bu anayasayı 78 milyon beraber yapalım. Bunu hep beraber tartışalım. Bu konuda birbirimize yardımcı olalım" diyen Malkoç, Türkiye'deki aydın, hukukçu ve tüm vatandaşların da görüş beyan etmelerini istediklerini ifade etti.

 

Malkoç, başkanlık sisteminin konuşuldukça daha da yerleştiğini belirterek, "7 Haziran seçimleriyle 1 Kasım seçimleri arasında başkanlığa destek oranı yüzde 12 civarında artmıştı. Şu anda başkanlığa yüzde 50'nin üzerinde anketlerde bir destek çıkıyor. Burada bir problem yok. Bir de bunu alanlarda anlatmaya kalktığımızda, özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın çok etkili ve ikna edici üslubuyla, inşallah çok daha yüksek oranlara gelir. Ben bundan eminim." görüşünü dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.