Ankara'daki terör saldırısı

Ankara'daki terör saldırısı
 - Antalya'da yürüyüş düzenlemek isteyen gruba, polis izin vermedi- Eylemcilerden bazıları, çevik kuvvet ve TOMA'yı arkalarına alıp özçekim yaptı ANTALYA...

 

- Antalya'da yürüyüş düzenlemek isteyen gruba, polis izin vermedi

- Eylemcilerden bazıları, çevik kuvvet ve TOMA'yı arkalarına alıp özçekim yaptı

 

ANTALYA (AA) - Ankara'daki terör saldırısının üçüncü ayında Antalya'da yürüyüş düzenlemek isteyen gruba, emniyet güçleri izin vermedi.

 

Atatürk Caddesi Üçkapılar mevkisinde toplanan bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye grup, Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Bu sırada grubun önünü çevik kuvvet polisleri ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) kesti.

Gruba destek için gelen CHP Antalya Milletvekilli Niyazi Nefi Kara, eylemcilere müdahale olmaması için emniyet yetkilileriyle görüştü. Kara, emniyet yetkililerinin yürümeden oldukları yerde basın açıklaması yapabileceklerini gruba iletti.

Bunun üzerine grup adına basın açıklamasını okuyan İnci Ekşi, Ankara'da 10 Ekim 2015'te meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri anmak ve unutturmamak için bir araya geldiklerini söyledi. Bu arada gruptakilerden birinin elinde metal üst arama dedektörünün olduğu gözlendi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

 

Bu sırada bazı eylemciler, çevik kuvvet polisleri ve TOMA'yı arkalarına alıp özçekim yaptı.

Öte yandan, Kazım Özalp Caddesi Attalos heykeli önünde buluşan DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği üyeleri, söz konusu terör saldırısında yaşamını yitirenleri andı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, "Saldırıda 100'ü aşkın arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, dostumuzu, sevdiklerimizi yitirdik. 400'ün üzerinde arkadaşımız hastanelerde tedavi gördü. Ağır yaralı arkadaşlarımız tedavi görmeye devam ediyor. 10 Ekim katliamında hedef emektir, barıştır, demokrasi talebidir" dedi.  

Protestoculardan birinin taşıdığı "10.04 anKARA" yazılı siyah bez parçası dikkati çekti.

Grup, açıklama sonrası olaysız dağıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.