Angelina Jolie ile Bosna tanıtımı...

Angelina Jolie ile Bosna tanıtımı...
TOBB Başkanı, Saraybosna İş Forumu'yla ilişkilerin güçleneceğini belirtti. Bosna Bank Müdürü ise, Angelina Jolie'nin de Saraybosna'ya katkı yapacağını...



TOBB Başkanı, Saraybosna İş Forumu'yla ilişkilerin güçleneceğini belirtti. Bosna Bank Müdürü ise, Angelina Jolie'nin de Saraybosna'ya katkı yapacağını belirtti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 'Bosna Hersek ile yakın tarihi dostluk, kardeşlik ve kültürel bağlarımızın ötesinde, Bosna Hersek merkezli barış, zenginlik ve istikrara katkı yapmak istiyoruz' dedi. Hisarcıklıoğlu, 6-8 Nisan tarihleri arasında Saraybosna'da düzenlenecek Saraybosna İş Forumu'nun tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, TOBB olarak bu yıl ikincisi düzenlenecek forumun Türkiye'deki kurumsal partneri olduklarını kaydetti.

BAŞBAKAN DA KATILIYOR

Hisarcıklıoğlu, geçtiğimiz günlerde, Saraybosna Koşevo Hastanesi'nde omurga cerrahisi merkezini kurduklarını da dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, Saraybosna İş Forumu'nun ilkinin Bosna Bank International tarafından, İslam Kalkınma Bankası işbirliğinde geçen yıl düzenlendiğini anımsarak, şunları söyledi: Bu yıl da Başbakanımız katılımını teyit etmiştir. Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nden Bakir İzzetbegovic himayesinde gerçekleşecek foruma Hırvatistan Cumhurbaşkanı ve Sırbistan Başbakanı'nın da katılımı teyit edilmiştir.' Bugün Bosna'ya gelen dış yatırımlarda Türkiye'nin ancak 8. sırada olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, yurtdışında 25 milyar dolar yatırım yapmış Türk özel sektörüne bu tablonun yakışmadığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, bugün ayrıca Saraybosna'da üniversitelerle TOBB arasında nasıl işbirliği yapılır diye görüşmeler de yapacaklarını sözlerine ekledi.

Sözü aldık

Bosna Bank International Genel Müdürü Amer Bukvic bu yıl iş forumunda 8 ana başlık olduğunu, bunlardan birinin eğitim olduğunu ifade etti. Bukvic 'Angelina Jolie Saraybosna'nın eğitim merkezi olması için bizimle birlikte çalışacağını söyledi. Bölgesel çalışmalar için de tüm Türk iş adamlarını düzenlenecek foruma davet ediyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.