Anadolu'da alım gücü arttı, 20 yeni mağazanın 15'ini İstanbul dışında açacak

Anadolu'da alım gücü arttı, 20 yeni mağazanın 15'ini İstanbul dışında açacak
Teknoloji marketleri, Türkiye'de alım gücünün artmasıyla büyüyen pazardan pay kapmak için yarışıyor. Bimeks, bu yıl 20 mağaza daha açarak 76 mağazaya...


Teknoloji marketleri, Türkiye'de alım gücünün artmasıyla büyüyen pazardan pay kapmak için yarışıyor. Bimeks, bu yıl 20 mağaza daha açarak 76 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Şirket, ayrıca internetten satışa ağırlık verecek.

Türkiye'nin büyük genç nüfus kitlesi ve bunların teknoloji merakı, bu alanda faaliyet gösteren perakende zincirlerinin hızla yayılmasında etkili oluyor. Geçen sene sonunda 56 satış noktasına ulaşan teknoloji perakendeciliği markalarından Bimeks, 2012 sonu itibarıyla 20 mağaza daha açmayı hedefliyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, ürünlere dokunma ihtiyacı devam ettiği sürece mağaza açacaklarını söyledi.

Büyük şehirler dışındaki illerde de insanların alım gücünün artması, perakende sektörünün Anadolu'ya yayılmasında etkili oluyor. Şirketin geçen yılki faaliyet sonuçlarını açıklayan ve 2012 hedeflerini paylaşan Murat Akgiray, son yıllarda e-ticaretin hızla yaygınlaştığını belirtirken, "Ancak şurada dikkat edilmesi gereken hususlar var. Sokağa inmeyen, internetten satış yapan firmalar, aynı zamanda internete taşınmayan perakendecilerin devri bitecek. O yüzden internetten satışı önemsiyoruz." dedi. Geçen sene sonunda 56 satış noktasına ulaşan Bimeks, 20 mağaza açarak yıl sonu itibarıyla 76 mağazaya ulaşmayı hedefliyor. Yeni mağazaların 15'i İstanbul dışında açılacak. Akgiray, ellemek (dokunmak) ihtiyacı devam ettiği sürece mağaza açmaya devam edeceklerini ifade etti. Bütün krizlerin babasının küreselleşme, annesinin ise internet olduğunu kaydeden Akgiray, "İnternet sayesinde artık tüketiciler ürünün kaça mal olduğunu biliyor. Dünyanın öbür ucundan Amazon'dan, eBay'dan alabiliyor. O yüzden şirketler eskisi gibi kârlar elde edemiyorlar. Rekabet arttı, kârlar düştü. Fark oluşturan, pazara hızlı adapte olan ayakta kalır. Aksi takdirde akıbeti Kodak gibi olur." şeklinde konuştu.

GfK'nın verilerine göre Bimeks'in de içinde bulunduğu TSS (teknoloji zincir market) kanalı 2011 yılında yüzde 14 büyüdü. Bimeks ise pazar payını yüzde 49 büyüterek önceki yıla göre pazardaki payını artırdı. 2011'i 400 milyon lira ciro ile kapatan Bimeks, 2012'de de büyümeye devam diyor. "2015'e kadar her ilde en az bir Bimeks olacak." diyen şirketin Genel Müdürü Arif Bayraktar, bu yıl da 15 yeni ilde, 19 franchise mağaza açılışı yapacaklarını açıkladı. Mağazalaşma konusunda hibrit bir yapı izleyen firma, franchise şubeleri, teknoport konseptli mağazaları ve e-mağaza kanalıyla büyümesine aynı şekilde devam ederek, 2012'de de 600 milyon lira ciro elde etmeyi planlıyor. Arif Bayraktar, geçen yıl ülke ekonomisinin rekor düzeyde büyüdüğüne işaret ederek, 2012'deki ekonomik büyümedeki hızın yavaşlayacağını ancak devam edeceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.