Anadolu Sağlık Sen, O film için Bakanlığa Başvurdu!

Anadolu Sağlık Sen, O film için Bakanlığa Başvurdu!
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, başrollerini Murat Boz, İrem Sak ve Yasemin Allen’in paylaştığı ‘Dönerse Senindir’ isimli filmde...

Hemşirelik mesleğini icra edenlerle, bu mesleğin saygınlığının ve onurunun incitildiği gerekçesiyle Kültür Ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne başvurdu. Filmden, hemşirelerle ilgili gayriahlaki sahnelerin çıkarılmasını talep eden Taşkın, özverili bir şekilde görevlerini yürüten Hemşirelerin insani ve mesleki onurları rencide edilmiştir, ifadelerini kullandı.

Taşkın, konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi: “23.12.2016 tarihinde vizyona gireceği belirtilen filmde hemşirelerin cinsel obje gibi gösterildiği, hemşirelerle ilgili gayriahlaki bu sahnelerin toplumda ‘hemşirelerin kötü ahlaklı ve kötü kadın’ gibi algılanmasına yol açtığı, ayrıca meslekleri dışında sosyal hayatın içerisinde anne olarak rol üstlenen hemşirelerin aile ve çocukları ve çevreleri nezdinde kötülenerek aşağılandığı ve mesleğin kötülendiği gerekçesiyle sendikamıza çok sayıda şikayet gelmektedir.

Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunun 4. Maddesinde; “Bakanlık, insan onurunun, kamu düzeninin, genel ahlakın, çocukların ve gençlerin ruh sağlığının korunması amacıyla; şiddet, pornografi ve insan onuruyla bağdaşmayan görüntü ve etkiler içeren filmleri yeniden değerlendirilmek üzere Değerlendirme ve Sınıflandırma Kuruluna sevk edebilir,” denilmektedir. Bu nedenle, filmde yer alan hemşirelerle ilgili sahnelerde Hemşireleri cinsel obje gibi gösteren sahnelerin filmin içeriğinden çıkarılması için bu mesleği icra edenlerle toplumun genel hassasiyetinin dikkate alınmasını talep ederek Kültür Ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne başvurduk. Bakanlığın bu talebimizi dikkate alacağını umuyoruz. ‘Dönerse Senindir’ filminin yapımcı ve yönetmeninin hemşirelerimizden özür dilemesini bekliyoruz.”

        

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.