Amerikan Büyükelçisi, 'Erbakan'ı tebrik etti...

Amerikan Büyükelçisi, 'Erbakan'ı tebrik etti...
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, seçim başarısı dolayısıyla 'Başbakan Erbakan'ı tebrik etti. Ricciardone, uyarı üzerine bu yanlışı...



ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, seçim başarısı dolayısıyla 'Başbakan Erbakan'ı tebrik etti. Ricciardone, uyarı üzerine bu yanlışı düzeltti.
Francis J. Ricciardone, büyükelçilik rezidansında gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'deki seçimleri övdüğünü ve başbakan ve Türk halkını tebrik ettiğini hatırlattı. Ricciardone, "Başkan Obama, Başbakan Erbakan'ı tebrik etti. Ben de tebrik ediyorum." dedi.

Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine Ricciardone, devam eden davalar hakkında yorum yapmasının söz konusu olmadığını söyledi.Türk hükümetinin AB sürecine yönelik bakışının değiştiği iddialarına katılmadığını ifade eden Amerikan Büyükelçisi, ABD'nin bu konuda Türkiye'ye verdiği destekte de bir değişiklik olmadığın vurguladı. Büyükelçi, Türkiye'nin Yeni Osmanlıcı bir siyaset güttüğü yorumları konusunda ise, "Bu yorumları akademisyenlere bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

Suriye'deki durumdan büyük endişe duyduklarını ifade eden Büyükelçi Ricciardone, bu konuda Türk yetkililerle istişare içinde olduklarını söyledi. Ricciardone, Türkiye'nin sığınmacılara yaptığı insani yardımları takdir ettiklerini belirtti ve "Türkiye iyi iş çıkarıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.