Ali Babacan tam gaz devam dedi

Ali Babacan tam gaz devam dedi
Başbakan Yardımcısı Babacan, dünya ekonomisinin sıkıntılı bir döneme gittiğini söyledi.Babacan, ?Biz de hızımızı düşürmeliyiz, 2012?de yüzde...



Başbakan Yardımcısı Babacan, dünya ekonomisinin sıkıntılı bir döneme gittiğini söyledi.

Babacan, ?Biz de hızımızı düşürmeliyiz, 2012?de yüzde 5?in altında büyüme olabilir? dedi.

Türkiye, başta Avrupa olmak üzere dünyada yaşanan sıkıntıları
yakın takibe aldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa'nın vergi artırmak zorunda kalacağını bunun da bölgede ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceğini söyledi. Kanal 24'e konuşan Babacan, "Oysa yapmaları gereken kamu harcamalarını  kısmak" dedi. Bu yıl kamu borcunun GSYH'ye oranının yüzde 40'ın altına ineceğini belirten Babacan şu noktalara dikkat çekti:

Merkez'e destek


"Türkiye'de kamunun net dış borcu GSYH'nin yüzde birinin altında. Merkez'in uyguladığı politikaları destekliyoruz, Merkez Bankası gerektiği zaman gerekli adımları atıyor.

* Son haftalarda dünya çok değişti öncü göstergeler dünya genelinde işlerin kötüye gideceğini gösteriyor. Bugün itibariyle ikinci dibe benzer bir görünüm var ama bunun derinliği hakkında bir şey söylemek için henüz erken.


Teyakkuzda olmalıyız


* Dünya ekonomisi sıkıntılı bir döneme gidiyor, biz de hızımızı düşürmek zorundayız, Türkiye'de 2012'de yüzde 5'in altında büyüme olabilir.

* Çok çok dikkat edilmesi gereken, bütün kurumların teyakkuzda olması gereken bir dönemdeyiz; bu dönemde önden giden kararlar almak  zorundayız.


* Tabii ki ekonomik daralmayı da arzu etmeyiz. Frene fazla basıp
vitesi çok küçültep, arabayı durdurma noktasına hatta yokuş aşağıya kayma noktasına getirmememiz lazım. Makul hızımızı korumamız lazım,

* Kur etkisinden arındırılmış
kredi artışı yıl sonunda ortalama yüzde 25 olacak. Cari açık Temmuz'da önceki aylardan oldukça düşük olacak.

* Kredi büyümesinde yüzde 25 tahminimiz duruyor, ama bütün bunları önümüzdeki günlerde gözden geçireceğiz; önce Avrupa'nın alacağı  kararları görmemiz gerekiyor.


Taksicilerle iftar yaptı


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, önceki akşam iftar yemeğinde, Büyük Esat Taksi durağında taksicilerin konuğu oldu. Babacan'ı durağa gelişinde, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner ve taksici esnafı karşıladı. Taksicilerin hazırladığı iftar sofrasında orucunu açan Babacan, taksicilerle sohbet etti. Babacan, alnın teri ve emekleriyle para kazanan taksici esnafı ile iftar yapmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.