Ali Ağaoğlu: İstanbul'un yüzde 70'ini arsa olarak görüyorum
Maslak 1453 projesinde ilk ofis bloğunun satışa sunulması nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, hem projeleri hem de sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Maslak 1453 projesinde ilk ofis bloğunun satışa sunulmasın nedeniyle basın toplantısı düzenleyen Ali Ağaoğlu, hem projeleri hem de sektörle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya Ağaoğlu Şirketler Grubu Murahhas Azası Hasan Rahvalı ve Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir de katıldı. Çocuklarının en büyük serveti olduğunu söyleyen Ali Ağaoğlu, konuşmada oğlu Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Alican Ağaoğlu ve Sena Ağaoğlu'nun aralarında oturdu.
"BİZE YATIRIM YAPAN KİMSE KAYBETMEDİ"
Satışa sunulan bloğun özellikle küçük ölçekli işletmeler için fırsat niteliğini taşıdığını söyleyen Ali Ağaoğlu, "Maslak bölgesinde ofis fiyatları ortalama 5-6 bin dolar civarında. Biz ortalamanın çok altında bir rakamla 3 bin 500 dolardan satışa çıktık. Bu blokta amacımız özellikle bizi sürekli takip eden küçük ölçekli işletmelerdi. İş hayatımın her döneminde 'Kazan-Kazan ilkesiyle hareket ettim. Ben kaça mal ettim kaça sattım kaç para kazandım ona bakarım sonraki kazanç müşterinindir. Burada orta ölçekli işletmelerin kazanacağı bir kampanya yaptık. Şimdiye kadar bize yatırım yapan kimse kaybetmedi. Onlar kazansın hatta bizden daha çok kazansınlar istiyorum. Tüm projelerimizde en az yüzde 30-40 kazandırdık. Maslak 1453 projemizde de, projenin başında satın alan bugüne kadar bire üç kazandı" dedi.
"DEVLETTEN 240 MİLYON LİRA KDV ALACAĞIMIZ VAR"
Satışa sunulan bloktaki KDV yükünü üzerlerine aldıklarını belirten Aliağaoğlu, "Yüzde 18'lik KDV'yi biz üstleneceğiz. Bizim devletten 240 milyon lira KDV alacağımız var. Böyle bir stoğa sahibiz bu alacak karşılığında buradaki yüzde 18'i karşılayabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
"1453'Ü HAKSIZ ELEŞTİRDİLER, BİR TANE BİLE AĞAÇ KESMEDİK BELGELERİZ"
Maslak 1453'ün çok eleştirildiğini belirten Ağaoğlu, “Proje satışa çıktığından bu yana çok fazla konuşuldu, tartışıldı, kıskanıldı ve haksız yere eleştirildi. Ağaçları yok ettiğimiz iddia edildi belgeleriyle kanıtlayabiliriz biz bir ağaç bile kesmedi. Proje Park Orman’a komşu ama burası ağaçlık bir alan değildi, biz buradan 1 milyon metrekareküp çöp attık. Eleştiriler o kadar garipleşti ki at binmemiz bile kıskanıldı" dedi.
"90. DAKİKADA KURAL DEĞİŞİYOR İŞ YAPMAK ÇOK ZOR"
İnşaat sektörünün sorunları ile ilgili açıklamalarda da bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Son dönemlerde sektör maalesef çok tartışılan bir sektör oldu. Kurallar sürekli değişiyor. Maçın doksanıncı dakikasında kural değişmez. Kuralları baştan koyun biz de kuralına göre oynayalım. Bunu kendi adıma söylemiyorum faaliyet gösterdiğim sektörüm ve sektördeki arkadaşlarım adına söylüyorum. Doksanıncı dakikada kurallar değişiyor bunun hem ekonomik hem sosyal etkileri var bu etkiler gözardı edilmemeli. Sektörde bir durgunluk ve endişe var, bu bir gelecek endişesi. Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektöründe eski kar marjları yok. Arsa fiyatları çok yükseldi, malzeme fiyatları da öyle. Vergi oranları ve bürokrasi de iş yapmamızı çok zorluyor. İş yapmanın bu kadar zor olduğu bir dönem olduğunu hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.
"BU ORTAMDA FİKİRTEPE'YE GİRMEM"
Kentsel dönüşümün değil bina yenilemenin olduğunu belirten Ağaoğlu Kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Fikirtepe ve Bağdat Caddesi bu ülkedeki kentsel dönüşümü anlatan en iyi örnektir. Fikirtepe’de bu işi iyi bilen firmalar var ve büyük hevesle girdiler işe. Fakat yıllardır işin içinden çıkamıyorlar. Yine geçtiğimiz günlerde Kadıköy bölge için 15 kat sınırı getirildi. Bağdat Caddesi’nde 100’den fazla firma var. Bunlar anlaşmalarını yapmışlar. Yeni kuralla birlikte yarısından fazlası sıkıntıya düşecek. Kuralı baştan koysunlar biz de hesabımızı kitabımızı ona göre yapalım. Malımızı mundar ediyorlar. Fikirtepe’den muhtarlar da dahil 500’den fazla kişi ofisime geldi. Bölgeye girmemi istiyorlar ama biz kuralsızlığı sevmiyoruz. Bu ortamda girmem" dedi.
"İSTANBUL'UN YÜZDE 70'İNİ ARSA OLARAK GÖRÜYORUM"
İstanbul'un yüzde 70'ini arsa olarak gördüğünü açıklayan Ağaoğlu, "İstanbul'un neredeyse yarısı canlı canlı tabutta oturuyor. Güvenli konutlarda oturmak anayasal bir hak dolayısıyla kentsel dönüşümün önemi gözardı edilmemeli" ifadelerini kullandı.
İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.