Alevi tertibi deşifre oldu

Alevi tertibi deşifre oldu
 Akit bir provokasyonu daha deşifre ediyor. İstanbul Sarıyer'deki Kartal Sokak'ta 14 Mayıs 2012'de apartman giriş kapılarına ?Alevi?, ?X? işareti koyan...


 

Akit bir provokasyonu daha deşifre ediyor. İstanbul Sarıyer'deki Kartal Sokak'ta 14 Mayıs 2012'de apartman giriş kapılarına ?Alevi?, ?X? işareti koyan kişinin de Alevi olduğu saptandı.

 

Sarıyer Kartal Sokak'ta bulunan bir apartmanın giriş kapısına ?Alevi?, ?X? yazılı işaretler konulmuş, işaretlerin konulmasından sonra Alevi olan apartman sakinlerinden Gökhan I. ve Dursun Ö. hemen polise müracaat ederek durumdan şikayetçi olduklarını belirtmişlerdi. Olayı inceleyen polis ekipleri kısa bir süre sonra ?Alevi?, ?X? şeklindeki yazıların bizzat kapısı işaretlenen Alevilerden olan Gökhan I.'nın yeğeni Doğan Can I. tarafından yapıldığını tespit etti.

YEĞEN ORTAYA ÇIKINCA ŞİKAYETİ GERİ ÇEKTİ

Edindiğimiz bilgilere göre olayın anlaşılmasının ardından Doğan Can I.'nın annesi Saadet I. da karakola gelerek ifade verirken, Gökhan I. şikayetini apar topar geri çekti. Gökhan I. verdiği ek ifadede ?Olayların bu kadar büyüyeceğini tahmin edemedik? diye konuştu.

HEM YAZMIŞ HEM DE YAYMIŞ

Gökhan I.'nın yazılanlar ile ilgili şikayette bulunduktan hemen sonra kapısına konulan işaretleme fotoğraflarını Facebook internet sayfasında paylaşması ve olayı yaymaya çalışması dikkat çekti.

CAHİLLİĞİNDEN YAPMIŞ!

Akit'in ulaştığı, apartman kapılarına ?Alevi?, ?X? işaretlerini koyan Doğan Can I. konuşmak istemediğini belirtirken; önce polise şikayetçi olan, işaretleri yeğeninin yazdığının saptanması üzerine şikayetini geri çeken Gökhan I. ise yeğeninin söz konusu işaretleri cahilliğinden dolayı yazdığını söyledi. Gökhan I., ?Yeğenim olayın bu noktalara geleceğini tahmin edememiş. Cahilliğinden yapmış. Bu konuda bize anlayış gösterilmesi gerekir? ifadesini kullandı.

ALEVİ DERNEKLERİ ORTALIĞI AYAĞA KALDIRMIŞTI

27 Şubat 2012'de Adıyaman'da Alevilerin yoğunlukta olduğu Karapınar Mahallesi'nde bulunan evlere çeşitli işaretler konulmuş, olayla ilgili çok sayıda köşe yazıları yazılmış ve kamuoyu günlerce ?Maraş olayları yeniden mi hortluyor?? diye bu provokasyonları konuşmuştu. Adıyaman'dan sonra Çorum, İzmir, Erzincan, Ankara ve Aydın'da da benzer yazılar yazılmış, bazı Alevi dernekleri ve sivil toplum örgütleri olayları kınayan açıklamalar yaparak hadiselerin tesadüf olmadığını söylemişlerdi. Üst üste gelen açıklamalar ve yürüyüşlerle halkın hem Alevi hem de Sünni kesimi iyice tedirgin hale getirilmeye çalışıldı.

ADIYAMAN'DA SUPERONLİNE KOMEDİSİ


Yazılamalardan kısa bir süre sonra, Adıyaman'da ki yazıların Superonline firması tarafından internet altyapısı kurmak için konulduğu anlaşılmıştı.

FATİH AKKAYA/AKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.