Aladağ?lı 18 öğrenci Çanakkale de!

Aladağ?lı 18 öğrenci Çanakkale de!
Ortaöğretim okulları 9,10 ve 11. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin, milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunarak, Gelibo1u Yarım adası...



Ortaöğretim okulları 9,10 ve 11. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin, milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunarak, Gelibo1u Yarım adası Milli Parkında yer alan şehitliklerimizin ve muharebe a1alanlarının yerinde görülmesi amacıyla Orman ve Su isleri Gene1 Bakanlığı - Doğa Koruma ve Milli Park1ar Genel Müdürlüğünce , "Gelibo1u Yarım adası Tarihi Milli Parkı Gezileri" kapsamında Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçede yatılı okuyan 18 öğrenciye yönelik Çanakkale gezisi gönderildi.

4 Haziran sabahı saat 06.00?de hareket edip Perşembe akşamı dönmek üzere planlanmış olan Çanakkale gezisine katılmak üzere 4 Haziran Salı günü Adana Valiliği önünde saat 06.00 da toplanıldı. 18 öğrenci ve 2 Öğretmen otobüse yola çıktılar.

Tarihe duyarlı olan Öğrenciler Çanakkale?de Basta yeni nesil olmak üzere ilgi gruplarının Gelibolu Yarım adası Milli Parkı?nda yer alan şehitliklerimizin, muharebe alanlarının yerinde görülmesini sağlamak üzere, ortaöğretim öğrencilerinin Çanakkale Destanının önemini kavramalarına ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak maksadıyla Gelibolu'ya götürülmesi ve Kocadere Çadırlı Kamp Alanında konaklatılması, ardından Gelibolu Yarımadası ile Milli Park içindeki anıt, müze, savaş alanları ve milli park kaynak değerlerinin görevli personel esliğinde gezdirilmesi, aynı maksatla; sehit yakınları, gaziler ve aynı mahiyetteki ilgi gruplarına da bu sahaların tanıtılmıştır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.