Aladağ?da Cami Temel Atma Töreni

Aladağ?da Cami Temel Atma Töreni
Aladağ İlçe Müftülüğüne bağlı Dölekli Köyü Aşağı Çatalla Mahallesindeki Caminin kerpiçten ve eski olması, camiyi yıkılacak duruma getirmiş,...



Aladağ İlçe Müftülüğüne bağlı Dölekli Köyü Aşağı Çatalla Mahallesindeki Caminin kerpiçten ve eski olması, camiyi yıkılacak duruma getirmiş, içinde ibadet yapılamaz olmuştu. Bu durum köy halkını harekete geçirdi.

İlçemiz Müftüsü Celal TOKTAŞ, köy İmamları Ömer ÜNAK ve Ramazan SAĞLIK' ın gayretleri, köy muhtarı ve köylülerin kararıyla eski cami yıkılarak yeni bir cami yapımına başlandı.

Temel atma töreni Aladağ İlçe Müftümüz Celal TOKTAŞ, Cami İmamları ve köy halkının katılımıyla yapıldı. Törende İlçe Müftümüz Celal TOKTAŞ, "Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder, işte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur." (Tevbe Suresi 18), ayetini okuyarak, bu camininde Allah'a inanan müslümanlar tarafından yapıldığını, bir sadaka-ı cariye olduğunu, yaptıranların ve emeği geçenlerin amel defterlerinin öldükten sonra da kapanmayacağını söyledi.

Camilerin cemaatle şenleneceğini belirten Müftümüz, temeli atılan bu camininde cemaatle dolup taşması temennisinde bulundu.

Aladağ Müftümüz Celal TOKTAŞ, Caminin yapımının köyümüze, ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.