AKP- BDP 'yeni Anayasa' dedi...

AKP- BDP 'yeni Anayasa' dedi...
Hükümetle Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) arasındaki görüşme Meclis'te gerçekleşti.Hakkari'de meydana gelen ve 9 sivilin ölümüyle sonuçlanan mayınlı...

Hükümetle Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) arasındaki görüşme Meclis'te gerçekleşti.

Hakkari'de meydana gelen ve 9 sivilin ölümüyle sonuçlanan mayınlı saldırı nedeniyle ertelendiği duyurulan hükümet-BDP görüşmesi saat 14.00'de TBMM'de başladı ve 1 saat 45 dakika sürdü.

Görüşmeye hükümet kanadından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin katılırken BDP'den ise Eşbaşkanlar Gülten Kışanak ile Selahattin Demirtaş katıldı.

Görüşme sonrası ilk açıklamalar...

AK Parti ile yapılan görüşme sonrası Demirtaş'tan bir açıklama geldi.

HÜKÜMET ADINA ÇİÇEK KONUŞTU

BDP ADINA AÇIKLAMAYI DEMİRTAŞ YAPTI

Demirtaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile TBMM'deki Başbakanlık makamında yapılan görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Geçen hafta yapılması planlanan görüşmenin, Hakkari'deki saldırı nedeniyle bugün gerçekleştiğini belirten Demirtaş, ''siyasi partilerle diyalog içerisinde olabilmek, tartışabilmek, konuşabilmek, görüş alışverişinde bulunabilme süreçlerini çok önemsiyoruz'' dedi.

''Bu görüşme, bütün sorunlarımızı tartışarak, konuşarak, müzakere edilerek çözülebilmesi açısından bir vesile olur. Sadece Hükümetle BDP arasında değil, bütün partiler arasında diyalog sürecinin başlamasına da vesile olur'' diyen Demirtaş, bu nedenle bu görüşmeyi önemsediklerini söyledi.

Selahattin Demirtaş, sadece Hükümetle BDP arasında bir uzlaşma sağlanmasının, sorunların çözüleceği anlamına gelmediğinin bilinmesi gerektiğini kaydederek, görüşmenin bir diyaloğun olabileceğini, sorunları tartışmak için hiçbir engelin olmadığını, olmaması gerektiğini göstermesi bakımından önemli olduğunu belirtti

BDP temsilcileriyle TBMM'de yapılan görüşmenin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, açıklama yapıyor:

"Bugün yaptığı görüşmeyle ilgili olark iki hususa dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu görüşmelere özel bir anlam yüklemeyin. Bu görüşmeler olumlu veya olumsuz olduğuna dair bir süreç değil. Olağan bir görüşmedir. Görüşmeler sadece bizimle değil, tüm partilerin yapması arzumuzdur. Konuştuğumuz konular Türkiye'nin sorunlarıdır. Bu konuların konuşulmasında fayda görüyoruz.

Bu görüşmeler gizli değil. Gizli olsa bu kadar basın mensubu neden burda olsun. Ve neden meclis çatısı altında yapılsın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.