AKİMED Başkanı Yazıcı: İnternet medyası yasa bekliyor

AKİMED Başkanı Yazıcı: İnternet medyası yasa bekliyor
 Aktif İnternet Medyası Derneği (AKİMED) Başkanı Özcan Yazıcı, "Binlerle ifade edebileceğimiz sayıda gazetecinin çalıştığı internet medyasıyla...


 

Aktif İnternet Medyası Derneği (AKİMED) Başkanı Özcan Yazıcı, "Binlerle ifade edebileceğimiz sayıda gazetecinin çalıştığı internet medyasıyla ilgili yasa tasarısının bir an önce Meclis'ten geçmesi en büyük beklentimiz." dedi.

AKİMED ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Divan başkanlığını Mehmet Ali Yılmaz'ın yaptığı AKİMED 1. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Özcan Yazıcı, son yıllarda internet gazetelerinin sayısı artmasına rağmen sektörde yaşanan dağınıklığın ve geleneksel gazetelerden internet gazetelerine geçen gazetecilerin sayısının artmasının, derneğin kurulmasını gündeme getirdiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Bülent Arınç'ın "Ekim'de Meclis açılır açılmaz yasa çıkacak." dediğini ancak mart ayına gelinmesine rağmen tasarının henüz TBMM gündemine gelmediğini dile getiren Özcan Yazıcı, şunları söyledi: "Binlerle ifade edebileceğimiz sayıda gazetecinin çalıştığı internet medyasıyla ilgili yasa tasarısının bir an önce Meclis'ten geçmesi en büyük beklentimiz. Yaşanan güncel bir soruna ilişkin 3 gün içerisinde yasa çıkarma başarısı gösteren siyasi iktidarın, binlerce internet gazetecisinin aylardır beklediği tasarıyı TBMM gündemine taşıyamamasını anlamak zor."

Yasa beklentisinin yanı sıra, gelir üretmekte zorlanan internet gazetelerinin en büyük beklentilerinden birisinin de internet medyasının Basın İlan Kurumu ilanlarından yararlandırılması olduğunu kaydeden Yazıcı, "Kuşkusuz, bu ilanların yayınlanmasında uygulanacak yönetmeliğin objektif, dengeli ve gerçekçi olması büyük önem taşıyor. Bunun yanı sıra Basın-Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü aracılığıyla internet gazetelerinin teknik altyapılarının güçlendirilmesi yönünde başka desteklerin de sağlanması, daha profesyonel ve kurumsal internet gazetelerinin oluşması için de yararlı olacak. Bir noktanın altını çizmek gerekirse, gerek Basın İlan Kurumu, gerekse başka kurumlar tarafından da sağlanacak desteklerin açık, şeffaf, dengeli olması gerekir. Açık ya da örtülü biçimde siyasi baskı ya da yönlendirme içermemesi büyük önem taşıyor. Böyle bir girişim sancılara yol açacak, sektörün bütününün gelişmesini önleyerek internet medyasına zarar verecektir." ifadelerini kullandı. Zaman

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.