Akıllı tahta ve e-kitaplar Cebit'in gözdesi...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fatih Projesi'ni açıklamasıyla interaktif eğitim konusundaki çalışmalar hızlanırken, bu alandaki ürünler de Bilişim Fuarı'nın gözdesi haline geldi. Bu sene Cebit'e akıllı tahtaya uyumlu e-kitaplar damgasını vurdu. Animasyon ile video destekli ürünler, öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük ilgisini çekti.
Cebit Bilişim Eurasia Fuarı'nda interaktif eğitim ürünlerini sergileyen Zambak ve Sürat Grubu, gördüğü ilgiden memnun. Akıllı tahtaların yanısıra, bunlara uyumlu elektronim yayınlarını da görücüye çıkaran şirketler, stantlrını ziyaret edenlere mini dersler veriyor. Zambak Yayıncılık Kurumsal İletişim Müdürü Selahattin Özşen, akıllı tahtaya uyumlu ürün çıkartmanın önemli bir ayrıcalık olduğuna işaret etti.
Kurum olarak kitap içeriklerini internet ortamına taşıdıklarını ve öğrencilerin konuları en iyi şekilde öğrenmelerine yardımcı olmak adına gerekeni yaptıklarını ifade eden Özşen, gördükleri ilgiden oldukça memnun. Özşen, "Bundan dolayıdır standımıza katılım çok güzel, hem öğrenciler hem öğretmenlerin rağbeti bakımından gayet iyi. Tabii bize, teknolojiye meraklı olan, çocuklarını daha iyi yetiştirmeyi esas alan veliler de geliyor. Buradan güzel veriler, güzel datalar alıyoruz. Memnunuz, ilgi gayet iyi." dedi.
EĞİTİMDE ÜÇ BOYULU ANİMASYON DÖNEMİ
Yayıncılık sektörünün önde gelen aktörlerinden Sürat Grubu da Bilişim Fuarı'nda; e-kitaplar ve üç boyutlu animasyonla eğitime imkân veren ürünlerini tanıtıyor. Fatih Projesi'nin ardından elektronik içerik ihtiyacının önemli bir hal aldığını vurgulayan Sürat Yayın Grubu Eğitim Teknolojileri Müdürü Hakan Şükrü Karadağ, kendilerinin de bu çerçevede yayınlarını geliştirip genişlettiklerini kaydetti.
Karadağ, "Artık tek başına elektronik kitap yetmiyor. Bunun zenginleştirilmesi gerikiyor. Biz kitaplarımızı zenginleştirmeye odaklandık. Kitabın içerisine konu ile ilgili video, animasyon, testlerin interaktif yapılması gibi kitapları zenginleştirici arayüz oluşturduk. Bunlar akıllı tahtalarla uyumlu olduğu gibi bir projeksiyon eşliğinde sınıf ortamında kullanılabiliyor. Tablet versiyonu ile tabletler üzerinde etkinleştirmek mümkün oluyor." ifadelerini kullandı.
Stantlarının büyük rağbet gördüğünü anlatan Karadağ, özellikle üç boyutlu animasyon uygulamasının dikkat çektiğini söyledi. Karadağ, "Üç boyutlu animasyon uygulaması, 4 aylık bir proje olup 3 sene sürecek. Ortalama 2-3 dakika içinde üç boyutlu konu anlatımı sunuyor. Proje, ders anlatımlarını zenginleştirecek bir malzeme olacak." diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.